

Bu ay sizlere ülkemizde de yetiştiriciliği
yapılan, güzel kokulu, tatlı incirden
bahsedeceğiz. Gelin, daha yakından
tanıyalım!
İncir, genellikle sıcak yerlerde yetişen,
yaprakları geniş dilimli, yumuşak
odunlu bir meyve ağacıdır.
İncirin dünyadaki en
büyük üreticisi Türkiye’dir.
Yurdumuzda en çok Aydın
ilimizde yetiştirilir.
İncir ağacının meyvesinden,
çekirdeklerinden,
yapraklarından faydalanılır.
Ayrıca incir bedensel ve
zihinsel yorgunluğa iyi
gelir; kemik ve dişlerin
gelişmesine yardım eder.
İncir; protein, potasyum,
magnezyum, kalsiyum,
sodyum, fosfor, demir,
A, B1, B2, B3, B6 ve C
vitaminleri içerir.
Eski çağlardaki
olimpiyat
yarışmalarında kazanan
sporculara ödül olarak
incir meyvesi ve incir
yaprağından örülmüş
taç verilirdi.
İncir hemen hemen her
toprakta yetişir. Bilinen en
büyük türü Hindistan’da
bulunur ve ağacın boyu
yaklaşık 20 metreye kadar
ulaşır. Bu Hint incirine
Balyan adı verilir.
İncir ağacının
anavatanı
Anadolu’dur. Bu
topraklardan Suriye,
Filistin, Çin ve
Hindistan’a yayılmıştır.
Nedir?
Bir numara
Neler neler
Sağlık deposu
Ödülünüz; incir yaprağı
En büyük türü
Nerede?
İncir
30
Mavi Kırlangıç - Haziran