Background Image
Previous Page  32 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 32 / 52 Next Page
Page Background

Bu ay sizlere ülkemizde de yetiştiriciliği

yapılan, güzel kokulu, tatlı incirden

bahsedeceğiz. Gelin, daha yakından

tanıyalım!

İncir, genellikle sıcak yerlerde yetişen,

yaprakları geniş dilimli, yumuşak

odunlu bir meyve ağacıdır.

İncirin dünyadaki en

büyük üreticisi Türkiye’dir.

Yurdumuzda en çok Aydın

ilimizde yetiştirilir.

İncir ağacının meyvesinden,

çekirdeklerinden,

yapraklarından faydalanılır.

Ayrıca incir bedensel ve

zihinsel yorgunluğa iyi

gelir; kemik ve dişlerin

gelişmesine yardım eder.

İncir; protein, potasyum,

magnezyum, kalsiyum,

sodyum, fosfor, demir,

A, B1, B2, B3, B6 ve C

vitaminleri içerir.

Eski çağlardaki

olimpiyat

yarışmalarında kazanan

sporculara ödül olarak

incir meyvesi ve incir

yaprağından örülmüş

taç verilirdi.

İncir hemen hemen her

toprakta yetişir. Bilinen en

büyük türü Hindistan’da

bulunur ve ağacın boyu

yaklaşık 20 metreye kadar

ulaşır. Bu Hint incirine

Balyan adı verilir.

İncir ağacının

anavatanı

Anadolu’dur. Bu

topraklardan Suriye,

Filistin, Çin ve

Hindistan’a yayılmıştır.

Nedir?

Bir numara

Neler neler

Sağlık deposu

Ödülünüz; incir yaprağı

En büyük türü

Nerede?

İncir

30

Mavi Kırlangıç - Haziran