Background Image
Previous Page  32 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 32 / 52 Next Page
Page Background

Ülkemizde bulunan binbir çeşit

doğal bitki örtüsünden bu ay

sizlere kış aylarının vazgeçilmez

meyvesi olan ayvayı tanıtacağız.

Gelin, birlikte öğrenelim!

Ayva, gülgiller ailesinden, çiçekleri iri, beyaz

veya pembe, boyu 4-5 metreye kadar çıkabilen,

meyvesi sarı renkte olan bir ağaçtır.

Ayva yetiştiriciliğinin Anadolu’dan Avrupa’ya

yayıldığı düşünülmektedir. Bugün ise ayva

Avustralya hariç her ülkede yetiştirilmektedir.

Ayva ülkemizde Sakarya, İzmir,

Manisa, Ankara, Zonguldak ve Antalya

illerimizde bol miktarda yetiştirilir.

Türkiye, dünya

ayva üretiminde

ilk sırada yer alır.

Ayva içeriğindeki C vitaminleri sayesinde

bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Ayvayı dilimleyerek

yiyebileceğimiz gibi

suyunu da sıkıp

içebiliriz. Ayvadan,

reçel, marmelat,

komposto, tatlı ve

konserve yapılabilir.

Tanıyalım

Anadolu’dan dünyaya

Nerede yetiştirilir?

Birinciyiz

İçinde neler var?

Kullanım alanları

AYVA

30

Mavi Kırlangıç - Kasım