

Ülkemizde bulunan binbir çeşit
doğal bitki örtüsünden bu ay
sizlere kış aylarının vazgeçilmez
meyvesi olan ayvayı tanıtacağız.
Gelin, birlikte öğrenelim!
Ayva, gülgiller ailesinden, çiçekleri iri, beyaz
veya pembe, boyu 4-5 metreye kadar çıkabilen,
meyvesi sarı renkte olan bir ağaçtır.
Ayva yetiştiriciliğinin Anadolu’dan Avrupa’ya
yayıldığı düşünülmektedir. Bugün ise ayva
Avustralya hariç her ülkede yetiştirilmektedir.
Ayva ülkemizde Sakarya, İzmir,
Manisa, Ankara, Zonguldak ve Antalya
illerimizde bol miktarda yetiştirilir.
Türkiye, dünya
ayva üretiminde
ilk sırada yer alır.
Ayva içeriğindeki C vitaminleri sayesinde
bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
Ayvayı dilimleyerek
yiyebileceğimiz gibi
suyunu da sıkıp
içebiliriz. Ayvadan,
reçel, marmelat,
komposto, tatlı ve
konserve yapılabilir.
Tanıyalım
Anadolu’dan dünyaya
Nerede yetiştirilir?
Birinciyiz
İçinde neler var?
Kullanım alanları
AYVA
30
Mavi Kırlangıç - Kasım