

Burada dikkat edeceğimiz
nokta, sütü ne çok sıcak
ne de çok soğuk olduğu
zaman değil, tam ılık halde
mayalamaktır.
Ertesi gün, mayalanan süt yoğurda dönüştü. Annemle
birlikte yaptığımız yoğurdu afiyetle yedik.
Anneme bana yoğurt yapımında yardım ettiği için
teşekkür ettim. Ona yoğurdun faydalarını öğrenip,
sayacağıma söz verdim. Neler öğrenmişim bakalım mı?
Kalsiyum bakımından zengin olduğu için
kemiklerimizi güçlendiriyor.
Grip ve soğuk algınlığının sık yaşandığı kış
aylarında düzenli yoğurt tüketmek; bağışıklık
sistemimizi güçlendirip, vücut direncimizi artırıyor.
Sindirim sistemimize iyi geliyor.
Bunca faydası
bulunan bu
beyaz, leziz
yiyeceği
soframızdan
eksik etmeyelim
ve düzenli olarak
yemeye
özen
gösterelim.
Şimdiden
afiyet olsun!
1
2
3
Annemle ben sütü bir
tencerede kaynattık ve
sonra soğumaya bıraktık.
Soğuyarak ılık hale gelen
süte birazcık eski yoğurt
yani maya kattık.
FAYDALARI
.
.
.
Sonra tencerenin ağzını
kapattık ve bir gün
mayalanmasını bekledik.
43
Yeşilay Çocuk - Mart