Background Image
Previous Page  32 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 32 / 52 Next Page
Page Background

Havuç, “Kardan adam yapalım,

burnuna havuç takalım…”

şarkısından da anlaşılacağı

gibi kış sebzelerindendir.

Siyah, mor ve kırmızı renkli

çeşitleri de vardır. Haydi,

havuç hakkındaki daha fazla

bilgiyi birlikte öğrenelim!

Havuç, toprakta yetişen, kök kısmını yediğimiz,

toprak üstü kısımlarında yeşil yaprakları olan

maydanozgillerden bir sebzedir.

Bağışıklık sistemimizi güçlendirir, göz ve

karaciğer sağlığını korur, cildi güzelleştirir.

Ülkemizde Konya ve Ankara illeri havucun en

çok yetiştirildiği yerlerdendir. Havuç, soğuk iklim

şartlarını sever ve tohumdan yetiştirilir.

Havucu

salatalarda,

yemeklerde,

turşularda

ve cezerye

yapımında

kullanabiliriz.

Ayrıca havucu

çiğ halde de

tüketebiliriz.

Tanıyalım

Faydaları

Nerede yetişir?

Kullanım alanları

Havuç

Havuç bol miktarda A vitamini içerir. K, C ve

B6 vitaminleri de bulunur.

Vitaminli

Annenizle ve babanızla havuçlu kek yapıp yiyebilir

yanında da süt içebilirsiniz.

Öneri

30

Mavi Kırlangıç - Mart