

Havuç, “Kardan adam yapalım,
burnuna havuç takalım…”
şarkısından da anlaşılacağı
gibi kış sebzelerindendir.
Siyah, mor ve kırmızı renkli
çeşitleri de vardır. Haydi,
havuç hakkındaki daha fazla
bilgiyi birlikte öğrenelim!
Havuç, toprakta yetişen, kök kısmını yediğimiz,
toprak üstü kısımlarında yeşil yaprakları olan
maydanozgillerden bir sebzedir.
Bağışıklık sistemimizi güçlendirir, göz ve
karaciğer sağlığını korur, cildi güzelleştirir.
Ülkemizde Konya ve Ankara illeri havucun en
çok yetiştirildiği yerlerdendir. Havuç, soğuk iklim
şartlarını sever ve tohumdan yetiştirilir.
Havucu
salatalarda,
yemeklerde,
turşularda
ve cezerye
yapımında
kullanabiliriz.
Ayrıca havucu
çiğ halde de
tüketebiliriz.
Tanıyalım
Faydaları
Nerede yetişir?
Kullanım alanları
Havuç
Havuç bol miktarda A vitamini içerir. K, C ve
B6 vitaminleri de bulunur.
Vitaminli
Annenizle ve babanızla havuçlu kek yapıp yiyebilir
yanında da süt içebilirsiniz.
Öneri
30
Mavi Kırlangıç - Mart