

Limonata taze sıkılmış
limonlarla yapılmalıdır ve
vitamin kaybını önlemek
için çok fazla bekletilmeden
tüketilmelidir.
3
Suyu ve sıktığımız
limon suyunu bu
karışıma döküp,
karıştırdık.
4
Hazırladığımız
karışımı buzdolabına
koyup soğumasını
bekledik.
5
6
Karışımın
suyunu süzgeç
yardımıyla süzerek
bir sürahiye
doldurduk.
Annem bana,
‘’Limonatayı sen süsle’’
dedi. Ben de içine
birazcık limon parçaları
ve nane yaprakları attım.
C vitamini deposudur.
Vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirir.
Vücuttaki zararlı maddeleri atmaya yardımcı olur.
Sıcak havalarda serinlik sağlar.
Güç ve enerji verir.
Anneme, bizlere bu uyarısı için
ve limonata yapımında bana
yardım ettiği için teşekkür
ettim ve ona limonatanın
faydalarını araştırıp
öğreneceğime söz verdim.
Neler öğrenmişim, bakalım mı?
41
Mavi Kırlangıç - Nisan