

Kış sebze ve meyvelerinin, diğer
mevsim sebze-meyvelerine göre
daha uzun sürede yetiştiklerini
biliyor muydunuz? Bu süre içerisinde
güneşten aldıkları enerjiyi köklerine
kadar ulaştırıyorlar. Çok güzel
programlanmışlar. Kış mevsiminde
bize gereken besin, vitamin ve
mineralleri depoluyorlar.
Sebze ve meyveler, soframızda renk cümbüşü
meydana getiriyorlar. Beyaz, kırmızı, sarı,
turuncu, yeşil... Bu renkler, içerdikleri besin,
mineral ve vitaminlere dair ipuçları içerir.
Örneğin turuncu renkli portakal ve
mandalina C vitamini açısından zengindir.
Bağışıklık sistemimizi hastalıklara karşı
korumaya yardımcı olur. Beyaz renkli kış
sebzesi lahana kendine has U vitamini içerir
ve faydaları saymakla bitmez.
Sağlığımızı korumanın temelinde, dengeli ve
düzenli beslenmek gizlidir. Kışın vaktimizin
çoğunu evimizde, kapalı alanlarda geçiririz.
Bu da daha az hareket etmemize neden
olur. Ayrıca havalar soğuduğunda vücut
ısımızı korumak için yüksek enerjili besinlere
yöneliriz. Yani şekerli ve yağlı besinlere.
Ölçüyü kaçırmayalım ki ideal kilomuzu
koruyabilelim.
Bu sebze-meyveler
adeta akıllı
Renkler sadece güzel
değil; önemli
Kış aylarında kilomuzu
korumak için
21
Mavi Kırlangıç - Ocak