

Keçiboynuzu
Keçiboynuzu nedir?
Faydaları nelerdir?
keçiboynuzuyla
neler yapılır?
Nasıl yenir?
Arkadaşlar, bu sayfamızda
meyvesi tatlı, bir adı da ‘’harnup’’
olan keçiboynuzu ağacını
tanıtacağız. Haydi, başlayalım!
Keçiboynuzu, 10 metreye kadar
uzayabilen, kışın yapraklarını dökmeyen
ve meyvesi baklaya benzeyen, daha çok
Akdeniz kıyılarında yetişen bir ağaçtır.
Keçiboynuzunun faydalarından bazıları
şunlardır:
Sütün üç katı kalsiyuma sahip olmasıyla
kemik gelişimine olumlu katkısı olabilir.
İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe,
gribe ve kansızlığa karşı faydalı olabilir.
Sürekli nefes darlığı çekenlere
keçiboynuzu pekmezi iyi gelebilir.
Mideyi güçlendirir.
İçeriğindeki mineral ve vitaminlerle
dişlere iyi gelebilir.
Toz haline getirilip, kakao
yerine kullanılır.
Su ile kaynatılıp, suyu
içilir.
Keçiboynuzundan pekmez
de yapılıp kahvaltılarda
tüketilir.
Meyveleri ilaç yapımında
kullanılır.
Tohumları hayvanlara ve
özellikle koşu atlarına
yedirilir.
Keçiboynuzunun meyvesi sert
olduğundan dişlere zarar vermesin
diye dikkatli yenmelidir.
Yeşilay Çocuk-Şubat
30