Background Image
Previous Page  32 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 32 / 52 Next Page
Page Background

Ülkemizin zengin bitki örtüsünü

tanımaya devam ediyoruz.

Bu ay sizlere “bol vitaminli bir

kış meyvesi” olan portakalı

tanıtacağız. Gelin, birlikte

öğrenelim!

Portakal; genellikle boyu 3-4 metre olan, çok

dallı, sert yapraklı, meyvesi bol sulu bir ağaçtır.

Türkiye, dünya portakal

üretiminde onuncu

sıradadır.

Portakal, ülkemizin Akdeniz, Ege bölgelerinde ve

Rize’de yetiştirilir.

Anadolu’ya ilk defa Portekiz (Portugal)’dan gelen

portakal, adını bu ülkeden almıştır. Portugal

zamanla değişerek portakal adını almıştır.

Portakaldan

reçel, pekmez,

pestil, çeşitli

tatlılar yapılır.

Portakalın suyu

sıkılarak içilebilir.

Kabuklarından

parfüm ve kolonya

elde edilir.

Tanıyalım

Üst sıralardayız

Nerede?

Adı nereden geliyor

Kullanım alanları

Portakal

Portakalın içerisinde çeşitli

proteinler, mineraller, B ve C

vitaminleri bulunur. Portakal,

bağışıklık sistemimizi

kuvvetlendirir.

Vitaminli

30

Mavi Kırlangıç - Şubat