

Ülkemizin zengin bitki örtüsünü
tanımaya devam ediyoruz.
Bu ay sizlere “bol vitaminli bir
kış meyvesi” olan portakalı
tanıtacağız. Gelin, birlikte
öğrenelim!
Portakal; genellikle boyu 3-4 metre olan, çok
dallı, sert yapraklı, meyvesi bol sulu bir ağaçtır.
Türkiye, dünya portakal
üretiminde onuncu
sıradadır.
Portakal, ülkemizin Akdeniz, Ege bölgelerinde ve
Rize’de yetiştirilir.
Anadolu’ya ilk defa Portekiz (Portugal)’dan gelen
portakal, adını bu ülkeden almıştır. Portugal
zamanla değişerek portakal adını almıştır.
Portakaldan
reçel, pekmez,
pestil, çeşitli
tatlılar yapılır.
Portakalın suyu
sıkılarak içilebilir.
Kabuklarından
parfüm ve kolonya
elde edilir.
Tanıyalım
Üst sıralardayız
Nerede?
Adı nereden geliyor
Kullanım alanları
Portakal
Portakalın içerisinde çeşitli
proteinler, mineraller, B ve C
vitaminleri bulunur. Portakal,
bağışıklık sistemimizi
kuvvetlendirir.
Vitaminli
30
Mavi Kırlangıç - Şubat