Background Image
Previous Page  32 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 32 / 52 Next Page
Page Background

Ülkemizin doğal bitki örtüsünü

tanımaya ne dersiniz? Bu ay

sizlere yaz günlerinin en çok

tercih edilen meyvelerinden

olan karpuzu tanıtacağız.

Gelin, birlikte öğrenelim!

Anavatanı Afrika kıtası olan

karpuz; kalın ve yeşil kabuklu,

geniş yapraklı, çiçekleri sarı

sarı açan, bol çekirdekli, içi

sulu bir meyvedir.

Sıcak topraklarda ve sulak alanlarda

yetişmeyi sevdiği için göl ve nehir kıyıları

karpuz için en iyi ortamlardır. Ülkemizde

Diyarbakır, Adana, Tekirdağ, Bursa, Ankara,

Çankırı gibi illerde karpuz yetiştirilir.

Türkiye, dünya karpuz üretiminde

Çin’den sonra ikinci sırada bulunur.

Karpuzda bolca A ve C

vitamini, biraz da B ve

E vitamini vardır. Ayrıca

bol miktarda lif, protein,

potasyum, demir ve

kalsiyum bulunur.

İçinde bulunan A vitamini sayesinde

gözlerimizin sağlığını korumada

etkilidir. İçindeki kalsiyum sayesinde

kemikleri güçlendirir. Ayrıca

bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirip

sindirim sistemimize de yardımcı olur.

Nasıl?

Nerede?

Dünya ikincisi

İçinde neler var?

Faydaları

Karpuz

30

Mavi Kırlangıç - Temmuz