

Ülkemizin doğal bitki örtüsünü
tanımaya ne dersiniz? Bu ay
sizlere yaz günlerinin en çok
tercih edilen meyvelerinden
olan karpuzu tanıtacağız.
Gelin, birlikte öğrenelim!
Anavatanı Afrika kıtası olan
karpuz; kalın ve yeşil kabuklu,
geniş yapraklı, çiçekleri sarı
sarı açan, bol çekirdekli, içi
sulu bir meyvedir.
Sıcak topraklarda ve sulak alanlarda
yetişmeyi sevdiği için göl ve nehir kıyıları
karpuz için en iyi ortamlardır. Ülkemizde
Diyarbakır, Adana, Tekirdağ, Bursa, Ankara,
Çankırı gibi illerde karpuz yetiştirilir.
Türkiye, dünya karpuz üretiminde
Çin’den sonra ikinci sırada bulunur.
Karpuzda bolca A ve C
vitamini, biraz da B ve
E vitamini vardır. Ayrıca
bol miktarda lif, protein,
potasyum, demir ve
kalsiyum bulunur.
İçinde bulunan A vitamini sayesinde
gözlerimizin sağlığını korumada
etkilidir. İçindeki kalsiyum sayesinde
kemikleri güçlendirir. Ayrıca
bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirip
sindirim sistemimize de yardımcı olur.
Nasıl?
Nerede?
Dünya ikincisi
İçinde neler var?
Faydaları
Karpuz
30
Mavi Kırlangıç - Temmuz