Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  74 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 74 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

74

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

(6 kişilik)

2 su bardağı arpa şehriye

1 adet orta boy kırmızıbiber

5-6 adet orta boy mantar

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı haşlanmış nohut

Yeteri kadar su

6 dal dereotu

Tuz, karabiber

BADEMLİ PİLAV

(4 kişilik)

2 su bardağı pirinç

20-25 adet badem

1 çorba kaşığı kuşüzümü

2 çorba kaşığı tereyağı

1 adet orta boy soğan

İki buçuk su bardağı

sıcak et ya da tavuk suyu

Tuz, karabiber

Kırmızıbiberi

küp doğrayın. Mantarı ince kıyın. Sıvıyağı bir tavaya

alıp kırmızıbiberi 1-2 dakika kavurun. Üzerine mantarı katın.

Suyunu salıp çekene dek kavurduktan sonra kenara alın. Tereyağını

kızdırıp şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Üzerini geçecek

kadar sıcak su, biberli-mantarlı karışım, haşlanmış nohut, tuz ve

karabiber ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip ocaktan

alın. Kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt

havlu serin. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Pirinci

ılık suda 30 dakika bekletip süzün. Kuşüzümünü ılık suda

20 dakika bekletin. Bademleri kaynar suda 15 dakika bekletip

kabuklarını soyun. Tereyağını bir tencereye alıp bademleri

ekleyin. Renkleri değişmeye başlayınca üzerine yemeklik

doğranmış soğanı ilave edin. Soğan pembeleşince pirinci ekleyin

ve karıştırarak rengi dönene dek kavurun. Üzerine sıcak et suyu,

kuşüzümü, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynayana kadar orta,

kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene dek

pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu koyun. 10

dakika demlendirdikten sonra servis yapın.