Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  7 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 7 / 84 Next Page
Page Background

62

58

52

54

YAŞAM

KÜLTÜR

Beni meçhule bırakma!

Kediler, köpekler, kuşlar… Onlar evimizin

yaramaz ama bir o kadar sevimli bireyleri!

Onları sevsek de bazen bilinçsizce

yaşamlarına etki edebiliyor, onları alıyor,

sonra terk edebiliyoruz. Veteriner Hekim

Ertuğrul Kaya ile ev hayvanlarıyla bir arada

yaşamayı konuştuk.

ODAKLANIYORUM.ÖYLE İSE VARIM!

Odaklanma nedir? Konsantre olmakla

aynı şey midir? Odaklanma sorunu nasıl

çözülebilir? Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı

Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Selim

Geçit, Daniel Goleman’ın odaklanma

teorisinin konuya bakış açımızı tümüyle

değiştireceğini söylüyor.

Röportaj: Gökçe Akyıldız

"Gençlere mesajım, o kadar değerlisiniz ki, geç olmadan

kendinize zarar vermekten vazgeçin."

Ayşe Karakuş Gül

Bebeğiyle Hüsn-ü Hat yazıyor

Her sabah Küçük Ayasofya’daki atölyesini “Bismillah” diyerek

açıyor hattat Ayşe Karakuş Gül. O hat sanatına âşık biri! Ayşe

Karakuş Gül’le hat sanatını ve yazı yolculuğunu konuştuk.

Portre: Halit Refiğ

Türk Sineması’nın usta ismi Halit Refiğ, hafızalarımızdan

silinmeyen pek çok güzel filmin yönetmeniydi. Yurt içinde

ve yurt dışında birçok başarıya imza atan ustayı 11 Ekim

2009 tarihinde uğurlamıştık. Saygıyla anıyoruz…

Sinema

Türkiye’nin Oscar adayı: Ayla

Türkiye’nin Oscar adayı olan Ayla, güçlü bir sevgi hikayesi.

Film, Astsubay Süleyman Dilbirliği ile onun savaş alanında

bulduğu ve Ayla adını verdiği küçük bir kız çocuğunun

gerçek yaşamına dayanıyor.

Sonbaharda yeni keşifler yapalım

Bu mevsimde seyahat etmenin keyfini, ne yaz sıcağının

eksikliği ne de sonbahara yakıştırılan kasvet bozabilir. Siz

de bizimle aynı fikirdeyseniz listemizdeki güz yapraklarını

izleme maceralarının peşine takılıp sonbaharın hakkını verin.

Yemek

Bulgur; doğal, lezzetli ve sağlıklı

Anadolu mutfağının geleneksel gıdası bulgur, sağlıklı

ve düşük kalorili olmasının yanında lezzetiyle de sık

tüketilen tahılların başında geliyor. Türk mutfağının

vazgeçilmezlerinden bulgurla yapılan özel tarifleri

denemeye ne dersiniz?

54

58

72

68

68

64

72

EKİM 2017 7

64

66