kültür
Yeşilay
72
KAŞARLI HAMSİ
(4 kişilik)
●
Yarım kg hamsi
●
250 gram kaşar peyniri
●
Yarım demet maydanoz
●
1 çay kaşığı pulbiber
Bulamak için:
●
Mısır unu
Ayıklanmış,
kılçığı çıkarılmış hamsileri yıkayın ve
süzgece alın. Balığın yarısını mısır ununa bulayıp
kuyrukları ortaya, unlanmış kısmı alta gelecek
şekilde yapışmaz yüzeyli, orta büyüklükte bir
tavaya dizin. Rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış
maydanoz ve pulbiberi karıştırıp balığın üzerine
yayın. Kalan hamsilerin dış kısmını mısır ununa
bulayıp üstte kalacak şekilde peynirli
harcın üzerine dizin. Önlü
arkalı pişirip sıcak
servis yapın.
KOYDUM TAVAYA!
HAMSİ
Balık sezonuaçıldı,
tezgahlar çeşit çeşit
balıkladoldu. Ama
bunların içindebiri var
ki, hem lezzetiylehem
deekonomikolmasıyla
her daimsofralarımızın
baştacı…Evet, hamsiden
bahsediyoruz. Sizin için
birbirinden lezzetli hamsili
tarifleri derledik.