Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

72

KAŞARLI HAMSİ

(4 kişilik)

Yarım kg hamsi

250 gram kaşar peyniri

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı pulbiber

Bulamak için:

Mısır unu

Ayıklanmış,

kılçığı çıkarılmış hamsileri yıkayın ve

süzgece alın. Balığın yarısını mısır ununa bulayıp

kuyrukları ortaya, unlanmış kısmı alta gelecek

şekilde yapışmaz yüzeyli, orta büyüklükte bir

tavaya dizin. Rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış

maydanoz ve pulbiberi karıştırıp balığın üzerine

yayın. Kalan hamsilerin dış kısmını mısır ununa

bulayıp üstte kalacak şekilde peynirli

harcın üzerine dizin. Önlü

arkalı pişirip sıcak

servis yapın.

KOYDUM TAVAYA!

HAMSİ

Balık sezonuaçıldı,

tezgahlar çeşit çeşit

balıkladoldu. Ama

bunların içindebiri var

ki, hem lezzetiylehem

deekonomikolmasıyla

her daimsofralarımızın

baştacı…Evet, hamsiden

bahsediyoruz. Sizin için

birbirinden lezzetli hamsili

tarifleri derledik.