

68
60
48
52
56
50
54
YAŞAM
KÜLTÜR
Yeşilay Dünyası’na hoş geldiniz!
Yeşilay Haftası, çeşitli etkinliklerle
kutlanıyor…
Dikkat! Evde ergen var
Anne-baba olmak zor zanaat; hele
de ergenlik çağında bir çocuğunuz
varsa sorunlar kimi zaman karmaşık ve
içinden çıkılması zor bir hâl alabiliyor.
Beyaz lahana tüketmeniz için
7 neden
İçerdiği vitaminler ve minerallerle
“sağlık deposu” tanımını fazlasıyla
hak eden beyaz lahana, lezzetiyle de
sofralarımızı taçlandırıyor.
Tarçın; kokusunda hayat var
Hoş kokusu ve lezzetiyle damak
hafızamızda özel bir yeri olan tarçın;
değeri çok eski çağlarda keşfedilen,
hem bedenimize hem de ruhumuza
hayat veren sihirli bir baharat.
Neden hep yorgunuz?
Kişinin günlük aktiviteleri yapmasını
engelleyecek derecede yorgun
hissetmesi, üşengeçlik mi, enerji
düşüklüğü mü yoksa bir hastalık
belirtisi mi?
Röportaj: Deniz Bolışık
Kanatsız Kuşlar dizisinin sevilen karakteri
Nefise’ye hayat veren Deniz Bolışık ile bir
araya geldik.
Denizi ayrı deniz yeşili ayrı yeşil
Düzce, biraz Karadeniz havası, biraz deniz
kokusu, biraz huzur arayanların yanı
başındaki adres!
Portre: Ömer Seyfettin
36 seneye sığan ömründe sayısız hikâyeye
ve Türk edebiyatında çığır açan yeniliklere
imza atan Ömer Seyfettin’i minnetle
hatırlıyoruz.
Sinema:
Paramparça: Acının ve öfkenin
gölgesinde
Fatih Akın’a Altın Küre Ödülleri’nde ‘Yabancı
Dilde En iyi Film’ ödülünü getiren Paramparça,
patlayan bir bombanın ardından geride kalan
yaşamların savrulmasının ve çaresizliğinin
öyküsü.
Bırakın bahar sofranıza dokunsun
Mart ayıyla birlikte mevsimlerin en renklisi,
en bereketlisi baharı selamlıyoruz! Doğanın
sil baştan canlandığına tanıklık edeceğimiz
bu mevsimde, mutfağımız da tazelenecek.
Yemek: Karnabaharın 7 lezzetli hali
Kış aylarında tezgahları süsleyen karnabahar,
sağlıklı ve lezzetli oluşuyla sofralarımızın
vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu ay
sizin için karnabaharlı pratik tarifleri bir araya
getirdik. Afiyet olsun!
54
76
72
48
52
MART 2018 7
70
64
72
60