

66
58
46
50
54
48
52
YAŞAM
KÜLTÜR
Beslenmedeki gizli tehlike:
abur cubur
Abur cubur tüketimi; obezite, diyabet,
kalp hastalıkları, hipertansiyon ve
hatta kanser gibi birçok hastalığa
neden olabiliyor. Peki anne-babalar
çocuklarının abur cuburdan uzak bir
beslenme alışkanlığı edinmesi için neler
yapabilir?
Çalışanlar nasıl beslenmeli?
Günlük yaşantımızın büyük bölümünü
kaplayan iş saatlerinde beslenmeye
dikkat etmek, sağlıklı kalmanın başlıca
yollarından birini oluşturuyor.
Hayatımızda çiçek açtıran
tasarımlar…
İrem Aker ve Gözde Vural, bir hobinin
hem bize ne kadar iyi geleceğini hem
de severek yapılan işlerin herkesi
ne kadar mutlu edeceğini çiçek
aranjmanları ve tasarımlarıyla gösteren
iki arkadaş. Onları biraz daha yakından
tanıyalım istedik.
Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi var
Sağlıklı bir vücudun olmazsa olmazı
kahvaltı, aynı zamanda yaşam kalitesini
de yükselten bir mutluluk kaynağı…
Kahvaltı, sağlıklı seçenekleriyle hem
bedenimizi hem de ruhumuzu besliyor.
Okusun da büyüsün…
Çocuğunuza okuma sevgisi
kazandırmak için öncelikle örnek
olmalısınız. Sonrasında ise odasında
yapacağınız ufak düzenlemelerle
okuma sevgisini pekiştirebilir ve ona
kitaplarla dopdolu yepyeni bir dünyanın
kapısını açabilirsiniz.
Röportaj: Onur Seyit Yaran
“Madde bağımlılığını acizlik olarak görüyorum,
bence hiçbir insan kendine bunu yapmamalı!”
Tarihi Kütahya çini ve seramikleri sergileniyor
“Sadberk HanımMüzesi Kütahya Çini ve Seramik
Koleksiyonu” sergisinin küratörlüğünün yanı sıra
müze müdürlüğü görevini de yürüten Hülya Bilgi
ile sergi hakkında keyifli bir röportaj yaptık.
Fotoğrafın tarihine yolculuk
Eskişehir’de kurulan Osman Yaşar Tanaçan
Fotoğraf Müzesi fotoğrafçılığın geçirdiği evrimi
örnekleriyle anlatıyor.
Portre: Kayahan
Unutulmaz şarkıların bestecisi Kayahan’ı kaybedeli
üç yıl oldu. Birbirinden güzel şarkılara imza atan
sanatçı, ömrünün son gününe kadar müziğin
içinde yer aldı.
Sinema: “Sevgisiz”
Yönetmen Andrey Zvyagintsev, son filmi Sevgisiz
(Nelyubov) ile bu kez tükenen bir evliliğe
odaklanıyor.
Başında mimoza, göğsünde erguvan,
eteğinde lale…
Nisan ayı, baharda İstanbul’u yaşamanın en güzel
zamanı. Çünkü Nisan, İstanbul’un çiçeklerinin izini
sürme vaktidir…
Yemek: Tatlı bir mola!
Bahar mevsimine “merhaba” dediğimiz şu
günlerde birbirinden lezzetli ve hafif sütlü
tatlılarla kısa bir mola vermeye ne dersiniz?
72
76
58
68
72
52
NİSAN 2018 7
68
62
70
54