PIRASA SEVEN OKURLARIMIZ BU AY
BAYRAM YAPACAK. SOFRALARINIZI
ŞENLENDİRECEK, İŞTAHINIZI ARTIRACAK
PIRASA İLE HAZIRLANMIŞ TARİFLER
SUNUYORUZ. LEZZETLİ TARİFLERİ
SUNMASI BİZDEN DENEMESİ SİZDEN…
6 kişilik
l
500 gram pırasa
l
1 paket fırın makarna
l
Yeteri kadar su
l
2 çorba kaşığı tereyağı
l
1 su bardağı yoğurt
l
1 paket krema
l
3 adet yumurta
l
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
l
5-6 dal kıyılmış maydanoz
l
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
peyniri, tuz, karabiber
MAKARNAYI
bol tuzlu suda haşlayın. Pırasayı ince
halkalar şeklinde doğrayın. Daha sonra geniş bir tavaya
aldığınız 1 çorba kaşığı tereyağında birlikte kavurun. Tuz
ve karabiber ilave edin. Yoğurt, krema, yumurta, beyaz
peynir vemaydanozu karıştırın.
Bir fırın kabını kalan tereyağı ile yağlayın. Makarna
ve pırasalı harcı karıştırıp fırın kabına yayın. Üzerine
yoğurtlu karışımı dökün. Kaşar peyniri serpin. Önceden
ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek 35 dakika
pişirin. Kabın üzerini alüminyumfolyo ile kapatıp 20
dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
PIRASALI FIRIN MAKARNA
PIRASALI
TARİFLER
yesilay.org.tr
68
GASTRONOMİ
YEŞiLAY
•
OCAK 2016
KÜLTÜR