Background Image
Previous Page  68 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 68 / 84 Next Page
Page Background

PIRASA SEVEN OKURLARIMIZ BU AY

BAYRAM YAPACAK. SOFRALARINIZI

ŞENLENDİRECEK, İŞTAHINIZI ARTIRACAK

PIRASA İLE HAZIRLANMIŞ TARİFLER

SUNUYORUZ. LEZZETLİ TARİFLERİ

SUNMASI BİZDEN DENEMESİ SİZDEN…

6 kişilik

l

500 gram pırasa

l

1 paket fırın makarna

l

Yeteri kadar su

l

2 çorba kaşığı tereyağı

l

1 su bardağı yoğurt

l

1 paket krema

l

3 adet yumurta

l

1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

l

5-6 dal kıyılmış maydanoz

l

1 su bardağı rendelenmiş kaşar

peyniri, tuz, karabiber

MAKARNAYI

bol tuzlu suda haşlayın. Pırasayı ince

halkalar şeklinde doğrayın. Daha sonra geniş bir tavaya

aldığınız 1 çorba kaşığı tereyağında birlikte kavurun. Tuz

ve karabiber ilave edin. Yoğurt, krema, yumurta, beyaz

peynir vemaydanozu karıştırın.

Bir fırın kabını kalan tereyağı ile yağlayın. Makarna

ve pırasalı harcı karıştırıp fırın kabına yayın. Üzerine

yoğurtlu karışımı dökün. Kaşar peyniri serpin. Önceden

ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek 35 dakika

pişirin. Kabın üzerini alüminyumfolyo ile kapatıp 20

dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

PIRASALI FIRIN MAKARNA

PIRASALI

TARİFLER

yesilay.org.tr

68

GASTRONOMİ

YEŞiLAY

OCAK 2016

KÜLTÜR