GÜLLAÇ
●
4 kişilik
●
4 yaprak güllaç
●
1 litre süt
●
1 su
bardağı toz şeker
●
250 gram ceviz
Üzerine: Toz Antep fıstığı ve kiraz
Sütü tencerede kaynatın ve ocaktan alın.
Kaynamış süte toz şeker ilave edip, karıştırarak
erimesini sağlayın ve ılıyana kadar bekleyin.
Genişçe bir tepsiye 1 yaprak güllaç koyun ve
üzerine hafif yumuşayacak kadar süt dökün.
Güllacın bir ucuna dövülmüş ceviz serpin ve rulo
yapın. Gül şekli verdikten sonra servis tabağına
alın. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde
hazırlayın ve artan sütü üzerlerine gezdirin. Toz
Antep fıstığı ve kiraz ile süsleyerek, servis yapın.
BADEMLİ KARIŞIK KOMPOSTO
●
Yarım su bardağı tatlı badem
●
2 adet
büyük boy şeftali
●
1 adet büyük boy
nektarin
●
10 adet kayısı
●
15 adet kırmızı
erik
●
Bir buçuk su bardağı toz şeker
●
1 adet çubuk tarçın
●
10 adet tane
karanfil
●
7 su bardağı su
Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine
su ekleyin. Su kaynadıktan 5 dakika
sonra ocaktan alın. Soğuk sudan geçirip
kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir
tavada kavurun. Meyvelerin hepsini küçük
dilimler halinde doğrayıp bir tencereye alın.
Üzerine toz şeker, tarçın, karanfil ve su
ilave edin. Ocağa oturtup meyveler hafif
diri kalacak şekilde pişirin. Ilındıktan sonra
buzdolabına alın. İyice soğutup, üzerine
kavrulmuş badem ekleyerek servis yapın.
yesilay.org.tr
83
YEŞiLAY
•
TEMMUZ 2015