Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

GASTRONOMİ

6-8 kişilik

l

10 adet çilek

l

200 gram tereyağı

l

1 su bardağı+2 çorba kaşığı irmik

l

1 çay kaşığı vanilya

l

3 su bardağı+3 çorba kaşığı süt

l

1 çay kaşığı vanilya

l

1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri için:

l

300 gram çilek

Çileği

blender’dan geçirip, kenara alın.

Tereyağı ve irmiği 10 dakika kavurun.

Vanilya ekleyip, karıştırın. Süt ilave edip

pişirmeye devam edin. Krema kıvamına

gelince çilek ve toz şekeri ekleyip

karıştırın. Ocaktan aldığınız karışımı,

streç filmle kaplanmış baton kek

kalıbına boşaltın. 2 saat buzdolabında

dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip

çıkarın. Üzerini dilimlenmiş çilekle

süsleyip, arzuya göre pudra şekeri

serpip servis yapın.

ÇILEKLİ

İRMİK PASTASI

yesilay.org.tr

72

YEŞiLAY

MAYIS 2016

YAŞAM