![Show Menu](styles/mobile-menu.png)
![Page Background](./../common/page-substrates/page0072.jpg)
GASTRONOMİ
(8 kişilik)
l
2 parça fındık büyüklüğünde
damla sakızı
l
2 su bardağı ılık süt
l
1 paket (10gram) instantmaya
l
2 çorba kaşığı toz şeker
l
1 tatlı kaşığı mahlep
l
1 çay kaşığı tuz
l
4 su bardağı un
İçi için:
l
1 çay bardağı tahin
l
1 çay bardağı sıvı yağ
l
3 çorba kaşığı toz haşhaş
l
4 çorba kaşığı toz şeker
l
Bir buçuk su bardağı ceviz
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
DERİN
bir kapta dövülmüş damla
sakızı, süt, maya, toz şeker, mah-
lep, tuz ve unu yoğurup, yumuşak
bir hamur elde edin. Hamurun
üzerini nemli bir bezle örterek
yarımsaat dinlendirin. Mayalanan
hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Her
parçayı, un serpilmiş tezgahta
merdane ile yarımcmkalınlığında
ve dikdörtgen olacak şekilde açın.
Diğer taraftan içmalzeme için
tahin, sıvı yağ ve haşhaşı karıştırın.
Karışımın yarısını hamurlardan
birinin üzerine yayın ve 2 çorba
kaşığı toz şeker serpin. En üste
de dövülmüş cevizin yarısını
serpin. Hamurun geniş tarafından
başlayarak rulo şeklinde sarın ve
2 parmak genişliğinde kesin. Kesik
kısımalta gelecek biçimde, yağ-
lanmış kelepçeli kalıba (fazla sıkı
olmayacak şekilde) 1 cmarayla
yan yana dizin. Diğer hamuru da
aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine
yumurta sarısı sürün. Önceden
ısıtılmış 200 derece fırında üzeri
pembeleşene kadar pişirin. Ilındık-
tan sonra servis yapın.
Dilerseniz piştikten sonra üzerine
pudra şekeri serpebilirsiniz.
DAMLA SAKIZLI
ESKIŞEHIR LOKUMU
yesilay.org.tr
72
YEŞiLAY
•
TEMMUZ 2016
YAŞAM