Background Image
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

GASTRONOMİ

(8 kişilik)

l

2 parça fındık büyüklüğünde

damla sakızı

l

2 su bardağı ılık süt

l

1 paket (10gram) instantmaya

l

2 çorba kaşığı toz şeker

l

1 tatlı kaşığı mahlep

l

1 çay kaşığı tuz

l

4 su bardağı un

İçi için:

l

1 çay bardağı tahin

l

1 çay bardağı sıvı yağ

l

3 çorba kaşığı toz haşhaş

l

4 çorba kaşığı toz şeker

l

Bir buçuk su bardağı ceviz

Üzerine:

1 adet yumurta sarısı

DERİN

bir kapta dövülmüş damla

sakızı, süt, maya, toz şeker, mah-

lep, tuz ve unu yoğurup, yumuşak

bir hamur elde edin. Hamurun

üzerini nemli bir bezle örterek

yarımsaat dinlendirin. Mayalanan

hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Her

parçayı, un serpilmiş tezgahta

merdane ile yarımcmkalınlığında

ve dikdörtgen olacak şekilde açın.

Diğer taraftan içmalzeme için

tahin, sıvı yağ ve haşhaşı karıştırın.

Karışımın yarısını hamurlardan

birinin üzerine yayın ve 2 çorba

kaşığı toz şeker serpin. En üste

de dövülmüş cevizin yarısını

serpin. Hamurun geniş tarafından

başlayarak rulo şeklinde sarın ve

2 parmak genişliğinde kesin. Kesik

kısımalta gelecek biçimde, yağ-

lanmış kelepçeli kalıba (fazla sıkı

olmayacak şekilde) 1 cmarayla

yan yana dizin. Diğer hamuru da

aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine

yumurta sarısı sürün. Önceden

ısıtılmış 200 derece fırında üzeri

pembeleşene kadar pişirin. Ilındık-

tan sonra servis yapın.

Dilerseniz piştikten sonra üzerine

pudra şekeri serpebilirsiniz.

DAMLA SAKIZLI

ESKIŞEHIR LOKUMU

yesilay.org.tr

72

YEŞiLAY

TEMMUZ 2016

YAŞAM