Background Image
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

KABAKLI VE DOMATESLİ FIRIN MAKARNA

(4kişilik)

3/4 paket ince kesmemakarna

Yeteri kadar su

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 adet kabak

10 adet kiraz domates

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı un

1 su bardağı süt

6 dal dereotu

Yarımsu bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 çorba kaşığı galeta unu

Tuz, karabiber

KIYMALI VE KAPARİLİ SPAGETTİ

(4-6 kişilik)

1 paket spagetti

Yeteri kadar su

250gramkıyma

Yarımsu bardağı kapari

4 çorba kaşığı sıvıyağ

1 adet küçük boy soğan

1 çorba kaşığı salça

200gramkiraz domates

5-6 dal kekik

Tuz, karabiber, pul biber

Makarnayı

tuz eklediğiniz suda haşlayın. Süzüp geniş bir

kaba alın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, üzerine küp doğranmış

kabağı ekleyin. Kabak yarı yarıya yumuşayınca ikiye ke-

silmiş kiraz domates ve tuz katın. Bir-iki dakika soteleyip

makarnaya ilave edin. Tereyağını eritip, unu rengi dönene dek

kavurun. Üzerine süt ekleyin. Karıştırarakmuhallebi kıvamına

gelene dek pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Sosu

makarnanın üzerine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve

yapraklarına ayrılmış dereotunu da ilave edip, harmanlayın.

Daha sonramakarnayı bir fırın kabına aktarın. Üzerine galeta

unu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika

pişirip servis yapın.

Spagettiyi

tuz eklenmiş suda, üzerinde yazan süre kadar

haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı

rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin.

Suyunu salıp çekene dek kavurun ve salçayı ekleyin. Birkaç

dakika daha kavurup, dörde bölünmüş kiraz domates, kapari,

tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Domatesler yarı yarıya

yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış kekik ekleyip, ocaktan

alın. Servis tabaklarına aktarın. Üzerine kıymalı ve kaparili

sosu ekleyerek servis yapın.

yesilay.org.tr

73

YEŞiLAY

ARALIK 2016