yesilay.org.tr
75
YEŞiLAY
•
ARALIK 2016
Makarnayı
tuz eklediğiniz suda üzerinde
yazan süre kadar haşlayın. Süzüp kenara alın.
Sucuğu dilimleyin. Kiraz domatesleri dörde
bölün. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp, sucuğu
önlü-arkalı kızartın ve tavadan alın. Aynı
tavaya domatesi koyup bir-iki dakika sote-
leyin. Üzerine halka doğranmış biberli zeytin,
sucuk ve karabiber ilave edin. Bir-iki çevirip
ocaktan alın. Yapraklarına ayrılmışmayda-
nozu ekleyip harmanlayın. Harcı makarnaya
ilave edip karıştırdıktan sonra servis yapın.
SUCUKLU VE
ZEYTİNLİ MAKARNA
(4-6 kişilik)
●
1 paket burgumakarna
●
Yeteri kadar su
●
3 adet parmak sucuk
●
Yarımsu bardağı biberli yeşil zeytin
●
5 çorba kaşığı sıvıyağ
●
12 adet kiraz domates
●
8 dal maydanoz
●
Tuz, karabiber