Background Image
Previous Page  75 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 75 / 84 Next Page
Page Background

yesilay.org.tr

75

YEŞiLAY

ARALIK 2016

Makarnayı

tuz eklediğiniz suda üzerinde

yazan süre kadar haşlayın. Süzüp kenara alın.

Sucuğu dilimleyin. Kiraz domatesleri dörde

bölün. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp, sucuğu

önlü-arkalı kızartın ve tavadan alın. Aynı

tavaya domatesi koyup bir-iki dakika sote-

leyin. Üzerine halka doğranmış biberli zeytin,

sucuk ve karabiber ilave edin. Bir-iki çevirip

ocaktan alın. Yapraklarına ayrılmışmayda-

nozu ekleyip harmanlayın. Harcı makarnaya

ilave edip karıştırdıktan sonra servis yapın.

SUCUKLU VE

ZEYTİNLİ MAKARNA

(4-6 kişilik)

1 paket burgumakarna

Yeteri kadar su

3 adet parmak sucuk

Yarımsu bardağı biberli yeşil zeytin

5 çorba kaşığı sıvıyağ

12 adet kiraz domates

8 dal maydanoz

Tuz, karabiber