Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

TATLI BİR

MOLA!

Sütlü tatlılar, diğerlerine

oranladahadüşük

kalorileriyleherkes

içindahacazip! Bahar

mevsimine“merhaba”

dediğimiz şugünlerde

birbirinden lezzetli ve

hafif sütlü tatlılarlakısa

birmolavermeyene

dersiniz?Afiyet olsun…

SÜTLÜ PİRİNÇLİ

KABAK TATLISI

(4-6 kişilik)

1 kg balkabağı

İki buçuk su bardağı süt

2 su bardağı tozşeker

Yarım su bardağı pirinç

Süslemek için:

1 su bardağı ceviz

Kabukları

temizlenip dilimlenmiş

balkabağını tencereye yerleştirin.

Üzerine süt, tozşeker ve pirinç ilave edin.

Kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişmeye

bırakın. Ocaktan alıp blender’den

geçirin. Kuplara pay edip soğumaya

bırakın. Cevizle süsleyip servis yapın.