Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  79 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 84 Next Page
Page Background

NİSAN 2018 79

KREM KARAMEL

(8-10 adet)

Yarım litre süt

4 adet yumurta

1 su bardağı tozşeker

1 adet limonun kabuğu

1 paket vanilya

Karamel için:

Yarım su bardağı tozşeker

Üzerine:

File badem

Yumurta

ve tozşekeri derin bir kapta iyice çırpın. Sütü yavaşça

ekleyip çırpmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğu ve

vanilyayı katıp karıştırın. Diğer taraftan tozşekeri yapışmaz yüzeyli

bir tavaya alıp kısık ateşte karamelize edin. Hazırladığınız karameli,

ıslatılmış küçükmuffin kalıplarına paylaştırın. Yumurtalı karışımı

da bu kaplara paylaştırın ve fırın tepsisine dizin. Tepsiye 1 parmak

sıcak su koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında tatlıların

üzeri kızarıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis

tabaklarına ters çevirip çıkarın. (Kalıptan kolay çıkması için krem

karamel kaplarını iki parmak kaynar su doldurduğunuz kabın içinde

2-3 dakika bekletip salladıktan sonra tabağa ters çevirin.) Üzerini file

bademle süsledikten sonra servis yapın.

SU MUHALLEBİSİ

(6 kişilik)

1 litre süt

2 su bardağı su

10 çorba kaşığı tozşeker

4 çorba kaşığı nişasta

2 çorba kaşığı un

Sütü

bir tencereye alın. Üzerine su, tozşeker, nişasta ve un ilave edip

sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Piştikten sonra orta

büyüklükte bir camkabın içine boşaltın ve ılınmasını bekleyin.

Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra üzerini dilediğiniz gibi

süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.