OSMANLI MUTFAĞINI
SEVEN OKURLARIMIZ BU
AY BAYRAM YAPACAK.
SOFRALARINIZI
ŞENLENDİRECEK,
İŞTAHINIZI ARTTIRACAK
GELENEKSEL
MUTFAĞIMIZDAN
TARİFLER SUNUYORUZ.
LEZZETLİ TARİFLERİ
SUNMASI BİZDEN
DENEMESİ SİZDEN…
4 kişilik
l
(4 kişilik
)
l
600 gram yoğurt
l
1 demet taze nane
l
Yarım su bardağı aşurelik buğday
l
Yarım su bardağı beyaz nohut
l
2 su bardağı soğuk su
l
Tuz
Üzerine:
l
2 dal nane
l
2 çorba kaşığı zeytinyağı
BUĞDAY
venohuduayrı ayrı kaplaraalın. Üzerlerine ılık
suekleyip 12saat boyuncabekletin. Dahasonrayine
ayrı kaplardabol sudahaşlayın. Sularını süzüpsoğumaya
bırakın. Yoğurt vesuyugenişbir kaptakarıştırıp tuzekleyin.
Naneyi incekıyıpyoğurtlukarışımakatın.
Haşlanmışbuğdayvenohududa ilaveedip, ezmeden
karıştırın. Üzerinezeytinyağı gezdirip, naneyaprakları ile
süslediktensonraservisyapın.
Üzeri içinnaneyapraklarını çok incekıyıpzeytinyağı ile
karıştırın. Kaselerealdığınız çorbalarınüzerini bukarışımla
süsleyerekservisyapın.
Aşçınınnotu:
Beyaznohut, normal nohudagöredaha
beyazve iridir.
TOYGA AŞI
Osmanlı Mutfağından
en güzel tarifler
yesilay.org.tr
68
GASTRONOMİ
AY BAYRAM YAPACAK.
YEŞiLAY
•
ŞUBAT 2016
KÜLTÜR