10 kişilik
Hamuru için:
l
1 kg un
l
25 gram yaş maya
l
1 çorba kaşığı tozşeker
l
4 adet yumurta
l
4 çorba kaşığı tereyağı
l
1 tatlı kaşığı mahlep
l
Yeteri kadar su
l
Tuz
İç harcı için:
l
6 adet yumurta
l
Bir buçuk kg tavuk göğsü
l
150 gram tereyağı
l
5 su bardağı su
l
2 adet soğan
l
7-8 dal taze soğan
l
6-7 dal maydanoz
l
Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için:
l
Sıvıyağ
Hamuru için unu düz bir zemine
koyup ortasını havuz gibi açın.
Su hariç bütünmalzemeyi
üzerine ilave edip karıştırın.
Azar azar su ekleyerek kulak
memesi kıvamında bir hamur
hazırlayın. Üzerine nemli
bir bez örterek 15 dakika
dinlendirin.
İç harcı için yumurtaları
haşlayın. Soyup ince doğrayın
ve kenara alın.
Tavuğu 5 su bardağı suda
haşlayın. Sudan alın ve
ılındıktan sonra didikleyin.
Tereyağını bir tavaya alıp ince
kıyılmış soğanı sote edin.
Üzerine tavuk etini ekleyin. 5
dakika karıştırarak kavurun.
Ocaktan alıp ince kıyılmış taze
soğan vemaydanozu katın.
Yumurta, baharat ve tuz ilave
edip karıştırın.
Dinlenen hamuru bezelere
ayırın. Bir adet bezeyi un
serperek açın. Açtığınız
hamurun yarısına aralıklarla
tavuklu harçtan koyun. Boşta
kalan kısmı harçlı kısmın
üzerine kapatın. Harçların
bulunduğu noktaların etrafına
elinizle hafifçe bastırın. Harçlı
kısımları su bardağı ağzı ile
keserek çıkarın. Kalan bezeleri
de aynı şekilde hazırlayın. Bol
yağda kızartarak servis yapın.
BEYZA BE CIHET-I BÖREK-I MAKIYAN
yesilay.org.tr
71
YEŞiLAY
•
ŞUBAT 2016