ula ab l rs n z. Özel aracınızla
g tmek stersen z de Geml k’ 3
km geçt kten sonra Kur unlu,
Güzelyalı ve Mudanya üzer nden
T r lye’ye varab l rs n z.
BUNLARI UNUTMAYIN!
»
T r lye’de ke fed lecek çok
yer var. Bu sebeple mümkün
olduğunca rahat kıyafetler
g ymeye çalı ın. Özell kle
ayakkabınızın yürüyü e
elver l olmasına d kkat ed n.
»
Mutlaka fotoğraf mak nen z
yanınıza alın. T r lye gez n z
sırasında fotoğra amak
steyeceğ n z pek çok
manzarayla kar ıla acaksınız.
»
Günüb rl k b r gez yer ne
konaklamalı b r tat l planı
yapın; g tm ken T r lye’n n
tadını doyasıya çıkarın.
»
Yöreye özgü lezzetler n tadına
bakın. Ev n ze dönerken bu
lezzetlerden mutlaka yanınıza
da alın. Özell kle ev yapımı
olanlardan…
»
Sevd kler n ze T r lye hatırası
olarak hed ye almayı hmal
etmey n.
Eğer balık yemek stem yorsanız
saf zeyt nyağından ev yemekler
yapan restoranlar da mevcut.
Taptaze zeyt nyağıyla yapılan
yemekler n tadı damağınızda
kalacak. Ha a sonları balık keyf
yapmak ç n c var bölgelerden
gelenlerle dolup ta an T r lye,
özell kle yaz ve bahar aylarında
hem sak n, doğa, den z ve
tar hle ç çe b r tat l yapmak
hem de yen tatlarla tanı mak
steyenler n uğrak yer . Son
olarak konaklamayla lg l de
b rkaç öner de bulunalım. Bu
r n balıkçı kasabasında her
keseye uygun konaklama mevcut.
T r lye’n n tertem z ve nsana
z ndel k veren havasını solumak
ç n sadece ha a sonu tat l b le
yeter ama bu kısa tat l n dönü
yolunda, T r lye’de uzun zaman
geç rmen n hayaller n kurmaya
ba layacağınızdan em n z.
NASIL GİDİLİR?
Konumu t barıyla özell kle
İstanbullular’ın ha a sonu
tat l ç n terc h ett kler
T r lye’ye ula ım oldukça kolay.
Yen kapı’dan den z otobüsüyle
Mudanya’ya g tt kten sonra
15 dak kalık b r m n büs
yolculuğuyla T r lye’ye
Tirilye'de mevsimine
göre bulunan balıkları
ister ızgara, tava veya
buğulama olarak
yiyebilir, isterseniz de
lezzetli bir balık
çorbası içebilirsiniz.
Bunun için çorbanızın
hangi balıktan
yapılmasını istediğinizi
söylemeniz yeterli.
TİRİLYE, ÖZELLİKLE YAZ VE BAHAR AYLARINDA
HEM SAKİN
DOĞA, DENİZ VE TARİHLE İÇ İÇE BİR TATİL YAPMAK
HEM DE YENİ
TATLARLA TANIŞMAK İSTEYENLERİN UĞRAK YERİ.
kültür
Yeşilay
70