kültür
Yeşilay
74
RENKLİ SOĞUK PASTA
(8-10 k ş l k)
L monlu karışım ç n:
●
4 su bardağı l monata
●
1 çorba ka ığı
buğday n astası
●
Yarım su bardağı
H nd stan cev z
●
2 çorba ka ığı toz eker
●
1 adet l monun
rendelenm kabuğu
Portakallı karışım ç n:
●
4 su bardağı portakal suyu
●
1 çorba ka ığı buğday n astası
●
Yarım su bardağı H nd stan cev z
●
2 çorba ka ığı toz eker
●
1 adet portakalın
rendelenm kabuğu
Serv s ç n:
Dondurma
L monlu karışım ç n tümmalzemey
b r tencereye alın ve koyu b r kıvam
alana kadar karıştırarak p ş r n. Haf f
ıslattığınız kare b r camkaba bu
karışımın yarısını boşaltın ve soğutun.
Portakallı karışımı da aynı şek lde
p ş r n ve yarısını l monlu karışımın
üzer ne dökerek soğutun. Kalan
malzemeye de aynı şlem uygulayın.
Pastayı donması ç n buzdolabında b r
gece beklet n ve ertes gün ters çev r p
serv s tabağına çıkarın. D l mleyerek
dondurmayla serv s yapın.
YAZ
SERİN BİR
Sıcak yazgünlerinin
vazgeçilmezi hiç kuşkusuz
serinleten lezzetler.
Çikolatalı, çilekli, limonlu
pek çok tarifi sizin içinbir
arayagetirdik.
Hepsi birbirinden lezzetli
bu tariflerle serinbir yaz
sizi bekliyor. Şimdiden
afiyet olsun!