Background Image
Previous Page  70 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 70 / 84 Next Page
Page Background

T

Kurban kesilirken nelere

dikkat etmek gerekir?

Kurban kesilirken birkaç tane değişmeyen kural

vardır. Hayvanın kilosu önemli. Kesinlikle zayıf ol-

mamalı. Tarım Bakanlığı'nın kontrolünden geçmiş

yani kulağında küpesi olmalı. Hayvan dişiyse eğer

kesinlikle gebe olmamasına dikkat edilmeli. Yakın

zamanda ilaç kullanmamış olmalı. Biz sekiz aydan

sonra kesebiliyoruz.

Etler nasıl bölünmeli ve

nasıl saklanmalı?

Normal koşullarda kurban kesildikten sonra dört

parçaya ayrılmalı. Âdet yerini bulsun diye kurban

kesildikten sonra eti kavurma yapılır. Sakatat kıs-

mı ise akşam tüketilmeli.

Kurban etini pişirirken nelere dikkat et-

meliyiz? Bekletme süresi var mıdır?

Kurbanı kestikten sonra rigormos denilen bir olay

vardır. Kas ölümü 36 saatte tamamlanır. Eti ke-

sip bir tepsiye aldığımızda et titrer, bu da kasların

halen yaşadığı anlamına gelir. Adet yerine gelsin

diye hemen kol kısmından kavurmamızı yapabili-

yesilay.org.tr

70

YEŞiLAY

EYLÜL 2016

YAŞAM

HAZİRAN 2016

KURBAN ETINE ÖZEL

lezzet tüyoları

Kurban kesilirken nelere

dikkat edilmeli? Etler nasıl

pişirilmeli? Türkiye’nin ilk

diplomalı kasabı, ‘Etin Jönü’

olarak tanınan Gürkan Şef

konuyla ilgili merak edilen

soruları yanıtladı.

GürkanŞef