Kuzu
kolunu kemiklerinden ayırıp fazla yağları temizleyin. Daha
sonra döverek hafifçe inceltin. Temizlenmiş kırmızı biber, sarımsak,
maydanoz, tuz ve baharatları birlikte robottan geçirin. Kuzu kolun
iç kısmına her tarafını kaplayacak şekilde sürün. Daha sonra eti rulo
yapıp pamuklu bir iple sıkıca bağlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı iyice
kızdırıp eti çevirerek her tarafını mühürleyin.
Mühürlenen eti fırın kabına alıp üzerini folyo ile sıkıca kapatın. Önceden
ısıtılmış 190 derece fırında 65 dakika pişirin.
Diğer taraftan garnitür için sebzeleri temizleyip doğrayın. Tuz ve kara-
biberle tatlandırın. Biberiye ve zeytinyağı da ekleyip önceden ısınmış
200 derece fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen kuzu
kol sarmayı fırından alın. 10dakika beklettikten sonra dilimleyerek
yanında garnitürlerle birlikte servis yapın.
FIRINDA
KUZU KOL SARMA
6-9 kişilik
●
1 adet bütün kuzu kol
●
2 adet kırmızı biber
●
4diş sarımsak
●
1 çay kaşığı kimyon
●
1 çay kaşığı kekik
●
1/2 çay kaşığı karabiber
●
4dal maydanoz
●
3 çay kaşığı tuz
Sarmak için:
Mutfak ipi
Garnitür için:
●
15 adetmantar
●
3 adet patates
●
2 adet kırmızı biber
●
15 adet arpacık soğan
●
2 dal biberiye
●
4 çorba kaşığı zeytinyağı
●
1/2 çay kaşığı karabiber
●
2 çay kaşığı tuz
yesilay.org.tr
73
YEŞiLAY
•
EYLÜL 2016