

KASIM 2017 75
KİREMİTTE HAMSİ
(4 kişilik)
●
1 kg hamsi
●
1 adet soğan
●
2’şer adet kırmızı ve sivri biber
●
2-3 dilim limon
●
6-8 adet arpacık soğan
●
1 tatlı kaşığı kekik
●
1 çorba kaşığı tereyağı
●
1 çay bardağı su, tuz, pulbiber
Hamsileri
ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın. Piyazlık doğranmış
soğanı kiremit güvecin dibine yayın ve üzerine hamsileri kuyrukları
ortaya gelecek şekilde yan yana dizin. Dilimlenmiş biber, limon
ve arpacık soğan yerleştirin. Kekik, tuz ve pulbiber serpip tereyağı
koyun. En son suyunu ekleyin ve üzerini alüminyum folyoyla
kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Folyoyu üzerinden alıp 2 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak
servis yapın.
HAMSİ KUŞU
(4 kişilik)
●
Yarım kg hamsi
●
Yarım ekmek
●
5 adet ceviz
●
2 diş sarımsak
●
10 dal dereotu, tuz
Bulamak için:
●
1 su bardağı un
●
3 adet yumurta
Kızartmak için:
●
Sıvıyağ
Balıkları
ayıklayın. Kılçığını çıkarıp yıkayın ve süzülmesi için
süzgece koyun. Ekmek içi, ceviz, sarımsak, dereotu ve tuzu robottan
geçirip bir kaba alın. Bir adet balığın içine bu karışımdan 1 tatlı
kaşığı koyun. Üzerine ikinci bir hamsi kapatın. Hamsi ve iç harç
bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız hamsi kuşlarını
önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızdırılmış
sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını
aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.