Background Image
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

Kıymalı, pastırmalı, ıspanaklı, mantarlı-tavuklu, peynirli ve

tahinli…Evde hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli pide

tariflerini sizin için bir araya getirdik.

EVDE PİDE KEYFİ

GASTRONOMİ

ISPANAKLI AÇIK PİDE

(6 kişilik)

Hamuru için:

Üç buçuk su bardağı un

Yarımçay bardağı sıvıyağ

2 çorba kaşığı oda

sıcaklığında tereyağı,

1 adet yumurta

Bir buçuk çay bardağı

yoğurt

1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

Yarımkg ıspanak yaprağı

1’er adet soğan ve

yumurta

200grambeyaz peynir

50gramkaşar peyniri

2-3 adet kiraz domates,

tuz, pul biber

Hamur

için unu derin bir kaba alın. İçine

sıvıyağ, tereyağı, yumurta, yoğurt ve

kabartma tozunu ilave edin. Yumuşak bir

hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20dakika

dinlendirin. İçmalzeme için iri doğranmış

soğan ve ıspanağı elinizle 5 dakika ovalayın.

Suyu çıkarsa sıkın ve içine yumurta,

rendelenmiş beyaz peynir, tuz ile pul biber

katıp karıştırın. Dinlenen hamuru hafif

unlanmış zemindemerdane yardımıyla ince

olacak şekilde açın ve fırın tepsisine koyun.

Ortasına ıspanaklı iç harcı yayın ve kenarda

kalan kısımları kıvırarak katlayın. Üzerine küp

doğranmış kaşar peyniri ve kiraz domates

yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece

fırında 25 dakika pişirin ve dilimleyerek sıcak

olarak servis yapın.

yesilay.org.tr

72

YEŞiLAY

ŞUBAT 2017

KÜLTÜR