Kıymalı, pastırmalı, ıspanaklı, mantarlı-tavuklu, peynirli ve
tahinli…Evde hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli pide
tariflerini sizin için bir araya getirdik.
EVDE PİDE KEYFİ
GASTRONOMİ
ISPANAKLI AÇIK PİDE
(6 kişilik)
Hamuru için:
●
Üç buçuk su bardağı un
●
Yarımçay bardağı sıvıyağ
●
2 çorba kaşığı oda
sıcaklığında tereyağı,
●
1 adet yumurta
●
Bir buçuk çay bardağı
yoğurt
●
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
●
Yarımkg ıspanak yaprağı
●
1’er adet soğan ve
yumurta
●
200grambeyaz peynir
●
50gramkaşar peyniri
●
2-3 adet kiraz domates,
tuz, pul biber
Hamur
için unu derin bir kaba alın. İçine
sıvıyağ, tereyağı, yumurta, yoğurt ve
kabartma tozunu ilave edin. Yumuşak bir
hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20dakika
dinlendirin. İçmalzeme için iri doğranmış
soğan ve ıspanağı elinizle 5 dakika ovalayın.
Suyu çıkarsa sıkın ve içine yumurta,
rendelenmiş beyaz peynir, tuz ile pul biber
katıp karıştırın. Dinlenen hamuru hafif
unlanmış zemindemerdane yardımıyla ince
olacak şekilde açın ve fırın tepsisine koyun.
Ortasına ıspanaklı iç harcı yayın ve kenarda
kalan kısımları kıvırarak katlayın. Üzerine küp
doğranmış kaşar peyniri ve kiraz domates
yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece
fırında 25 dakika pişirin ve dilimleyerek sıcak
olarak servis yapın.
yesilay.org.tr
72
YEŞiLAY
•
ŞUBAT 2017
KÜLTÜR