Background Image
Previous Page  75 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 75 / 84 Next Page
Page Background

yesilay.org.tr

75

YEŞiLAY

ŞUBAT 2017

Yaşmayayı

bir kaba alın. Üzerine ılık

süt, toz şeker ve tuz ekledikten sonra

karıştırarak eritin, 15 dakika bekletin.

Kıymayı suyunu salıp çekene dek

kavurup kenara alın. Yumurtanın

akını ve sarısını ayırın. Unun ortasını

havuz şeklinde açın. Erimişmaya,

sıvıyağ, yumurta akı ve ılık suyu

ekleyip yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp

merdane yardımıyla açın. Ortalarına

pastırma, kendi suyunda kavrulmuş

kıyma ve sucuk yerleştirin. İki ucunu

birleştirip kapatın. Tepsiye alıp 30

dakikamayalanmaya bırakın. Üzerine

yumurta sarısı sürün. Tereyağı koyup

önceden ısıtılmış 190 derece fırında

35 dakika pişirin.

Aşçının notu:

Dilerseniz pidenin orta-

sına yumurta kırarak da pişirebilirsiniz.

AÇIK PİDE

3 su bardağı buğday unu

1 paket yaşmaya

1 çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay bardağı sıvıyağ

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı ılık su

İçi için:

250grampastırma

200gramkıyma

Yarımkangal sucuk

50gramtereyağı