Background Image
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

Yeşilay

76

Limon severlere...

KUŞ ÜZÜMLÜ LİMONLU SÜTLAÇ

(4-6 Kişilik)

• 1 litre süt

• 1 su bardağı toz şeker

• 1 tatlı kaşığı un

• 1 çay bardağı haşlanmış pirinç

• 1 adet limonun

rendelenmiş kabuğu

• 3 çorba kaşığı kuş üzümü

Hazırlanışı:

Malzemenin

tümünü tencereye alıp, koyulaşana

kadar sürekli karıştırın. Ocağın

altını kapatın. Servis kaselerine

pay edin. Üzerine kuş üzümü ve

rendelenmiş limon kabuğu serpin.

Ilıdıktan sonra buzdolabında

bekletip servis yapın.

LİMONLU TAVUK

(4 Kişilik)

• 4 adet tavuk budu • 2 çorba kaşığı

tereyağı • 3 adet limon • 2 diş sarımsak

• 3 dal biberiye • 4 dal taze soğan

• Tuz • Karabiber

Hazırlanışı:

Tavukları tereyağı,

tuz ve karabiberle marine edip, cam

bir kaba alın. Üzerine iki adet limonun

suyu, bir adet limonun rendelenmiş

kabuğu, biberiye ve rendelenmiş

sarımsak ilave edip karıştırın. Üzerini

streç filmle kaplayıp, buzdolabında

bir saat dinlendirin. Taze soğanları ve

kalan limonu halka halka doğrayıp

fırın kabına yerleştirin. Üzerine tavuk

butlarını koyup, önceden ısıtılmış

200 derece fırında bir saat pişirin.

Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

PRATİK LİMONLU PASTA

(6-8 Kişilik)

• Yarım kilogram süzme

yoğurt • 200 gram labne

peyniri • 1 su bardağı toz

şeker • 1 adet limonun

rendelenmiş kabuğu

• 3 çorba kaşığı limon suyu

• 1 paket (200 gram)

kedidili bisküvi

Üzeri için

:

• Yarım çay

bardağı iri dövülmüş Antep fıstığı • Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz

• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Hazırlanışı:

Yoğurt, labne peyniri, toz şeker, limon kabuğu ve limon suyunu

iyice çırpın. Kedidili bisküvileri orta boy fırın kabına bir sıra olacak şekilde yan yana

yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımın yarısını yayıp, kalan bisküviyi bir sıra ve yan

yana olacak şekilde yerleştirin. Yoğurtlu karışımı yayıp buzdolabının alt rafında 2-3

saat dinlendirin. Antep fıstığı, ceviz ve limon kabuğu ile süsleyip servis yapın.

Not:

Vaktiniz varsa tatlıyı bir gece buzdolabında dinlendirebilirsiniz.

kültür