Yeşilay
76
Limon severlere...
KUŞ ÜZÜMLÜ LİMONLU SÜTLAÇ
(4-6 Kişilik)
• 1 litre süt
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı un
• 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
• 1 adet limonun
rendelenmiş kabuğu
• 3 çorba kaşığı kuş üzümü
Hazırlanışı:
Malzemenin
tümünü tencereye alıp, koyulaşana
kadar sürekli karıştırın. Ocağın
altını kapatın. Servis kaselerine
pay edin. Üzerine kuş üzümü ve
rendelenmiş limon kabuğu serpin.
Ilıdıktan sonra buzdolabında
bekletip servis yapın.
LİMONLU TAVUK
(4 Kişilik)
• 4 adet tavuk budu • 2 çorba kaşığı
tereyağı • 3 adet limon • 2 diş sarımsak
• 3 dal biberiye • 4 dal taze soğan
• Tuz • Karabiber
Hazırlanışı:
Tavukları tereyağı,
tuz ve karabiberle marine edip, cam
bir kaba alın. Üzerine iki adet limonun
suyu, bir adet limonun rendelenmiş
kabuğu, biberiye ve rendelenmiş
sarımsak ilave edip karıştırın. Üzerini
streç filmle kaplayıp, buzdolabında
bir saat dinlendirin. Taze soğanları ve
kalan limonu halka halka doğrayıp
fırın kabına yerleştirin. Üzerine tavuk
butlarını koyup, önceden ısıtılmış
200 derece fırında bir saat pişirin.
Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
PRATİK LİMONLU PASTA
(6-8 Kişilik)
• Yarım kilogram süzme
yoğurt • 200 gram labne
peyniri • 1 su bardağı toz
şeker • 1 adet limonun
rendelenmiş kabuğu
• 3 çorba kaşığı limon suyu
• 1 paket (200 gram)
kedidili bisküvi
Üzeri için
:
• Yarım çay
bardağı iri dövülmüş Antep fıstığı • Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Hazırlanışı:
Yoğurt, labne peyniri, toz şeker, limon kabuğu ve limon suyunu
iyice çırpın. Kedidili bisküvileri orta boy fırın kabına bir sıra olacak şekilde yan yana
yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımın yarısını yayıp, kalan bisküviyi bir sıra ve yan
yana olacak şekilde yerleştirin. Yoğurtlu karışımı yayıp buzdolabının alt rafında 2-3
saat dinlendirin. Antep fıstığı, ceviz ve limon kabuğu ile süsleyip servis yapın.
Not:
Vaktiniz varsa tatlıyı bir gece buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
kültür