75
BİBERLİ ŞEHRİYE PİLAVI
(6-8 kişilik)
●
2 adet çarliston biber
●
6 adet sivri biber
●
1 paket arpa şehriye
●
1 çay bardağı zeytinyağı
●
1 adet soğan
●
3 su bardağı sıcak su
●
15 adet kiraz domates
●
Tuz, karabiber
BİBERLERİN
çekirdeklerini çıkarıp halka
şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye
alıp, piyazlık doğranmış soğanı çok hafif
pembeleşene dek kavurun. Üzerine şehriyeyi
katın. Şehriyeler hafifçe pembeleşince
doğranmış biberleri ekleyin. Birkaç dakika
kavurup üzerine sıcak su, tuz ve karabiber ilave
edin. Kapağını kapatıp orta ateşte 5 dakika
pişirin ve ikiye bölünmüş kiraz domatesleri
tencereye ekleyin. Daha sonra çok kısık ateşte
suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp
tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın. 10
dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
FIRINLANMIŞ BİBER SALATASI
(4 kişilik)
●
5-6 adet dolmalık biber
●
4 adet çarliston biber
●
6 adet
sivri biber
●
2 adet kırmızı biber
●
3-4 adet bebek kabak
●
1 adet soğan
●
2 diş sarımsak
●
1 dal biberiye, 2 dal fesleğen
●
Yarım çay bardağı zeytinyağı
●
Tuz, karabiber
Üzerine:
2 dal fesleğen
1 dal biberiye
3 çorba kaşığı sirke
BÜTÜN
biberlerin çekirdeklerini çıkarıp 5 cm uzunluğunda
doğrayın. Kabakları uzunlamasına dörde bölün. Soğanı
piyazlık doğrayın. Sarımsağıı, sapından ayırdığınız biberiyeyi
ve fesleğeni ince kıyın. Biber, kabak ve soğanı bir kaseye alın.
Üzerine zeytinyağı, kıyılmış biberiye, fesleğen, sarımsak, tuz
ve karabiber ilave edip, harmanlayın. Daha sonra yağlı kağıt
serilmiş bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece
fırında 25 dakika pişirin. Sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine
kıyılmış fesleğen yaprağı serpip, sirke gezdirin. Biberiye ile
süsleyerek servis yapın.
yesilay.org.tr
YEŞiLAY
•
EYLÜL 2015