Background Image
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

6 kişilik

l

1 kg kabak, 3 dal taze soğan

l

2 adet kırmızı biber, 5-6 diş sarımsak

l

1 kahve fincanı pilavlık bulgur

l

Yarım su bardağı zeytinyağı

l

1 çorba kaşığı toz şeker, 1 su bardağı ılık su

l

1 çorba kaşığı silme salça

l

15 adet kiraz domates

l

4-5 dal dereotu, tuz, karabiber

KABAKLARI

uzunlamasına önce dörde bölün, daha sonra 4-5

cm uzunluğunda doğrayıp tencereye alın. Üzerine kıyılmış

soğan, kuşbaşı doğranmış kırmızı biber, kıyılmış sarımsak,

yıkanıp süzülmüş bulgur, zeytinyağı, toz şeker, tuz ve kara-

biber ekleyin. Salçayı suyla açıp yemeğin üzerine gezdirin.

Kaynayana dek harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte, 20 da-

kika pişirin. Kiraz domatesleri tencereye ekleyip 10-15 dakika

daha pişirin. Üzerine iri parçalar halinde kopardığınız dereotu

ekleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

8 kişilik

l

4’er adet dolmalık biber, çarliston biber ve sivri biber

l

3 adet patlıcan

l

4 su bardağı su

l

4 adet domates

l

Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı

l

2 adet limon

l

10 diş sarımsak, tuz

DOLMALIK

biber, çarliston biber ve sivri biberleri ikiye bölüp

çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra hepsini 1.5 cm genişliğin-

de ve 5 cm uzunluğunda doğrayıp kenara alın. Patlıcanları

alacalı soyun. Uzunlamasına dörde bölüp, 1.5 cm genişli-

ğinde ve 5-6 cm uzunluğunda doğrayın. Bir tencereye 4

su bardağı su koyun. Kaynayınca üzerine patlıcanları ve bir

adet limonun suyunu ekleyin. 5 dakika haşlayıp patlıcanları

sudan alın. Aynı suda biberleri de haşlayıp süzün. Doma-

teslerin kabuklarını soyup irice doğrayın ve blender’a alın.

Üzerine zeytinyağı, bir adet limonun suyu ve sarımsakları

ilave edin. Püre haline gelinceye dek çekin. Tuzunu ayarlayıp

sosu geniş bir kaba alın. Üzerine haşlanmış sebzeleri ilave

edin. Buzdolabında bir gece beklettikten sonra servis yapın.

ZEYTİNYAĞLI KABAK

EKŞİLEME

yesilay.org.tr

73

YEŞiLAY

HAZİRAN 2016