Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  83 / 92 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 83 / 92 Next Page
Page Background

GÜLLAÇ

4 kişilik

4 yaprak güllaç

1 litre süt

1 su

bardağı toz şeker

250 gram ceviz

Üzerine: Toz Antep fıstığı ve kiraz

Sütü tencerede kaynatın ve ocaktan alın.

Kaynamış süte toz şeker ilave edip, karıştırarak

erimesini sağlayın ve ılıyana kadar bekleyin.

Genişçe bir tepsiye 1 yaprak güllaç koyun ve

üzerine hafif yumuşayacak kadar süt dökün.

Güllacın bir ucuna dövülmüş ceviz serpin ve rulo

yapın. Gül şekli verdikten sonra servis tabağına

alın. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde

hazırlayın ve artan sütü üzerlerine gezdirin. Toz

Antep fıstığı ve kiraz ile süsleyerek, servis yapın.

BADEMLİ KARIŞIK KOMPOSTO

Yarım su bardağı tatlı badem

2 adet

büyük boy şeftali

1 adet büyük boy

nektarin

10 adet kayısı

15 adet kırmızı

erik

Bir buçuk su bardağı toz şeker

1 adet çubuk tarçın

10 adet tane

karanfil

7 su bardağı su

Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine

su ekleyin. Su kaynadıktan 5 dakika

sonra ocaktan alın. Soğuk sudan geçirip

kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir

tavada kavurun. Meyvelerin hepsini küçük

dilimler halinde doğrayıp bir tencereye alın.

Üzerine toz şeker, tarçın, karanfil ve su

ilave edin. Ocağa oturtup meyveler hafif

diri kalacak şekilde pişirin. Ilındıktan sonra

buzdolabına alın. İyice soğutup, üzerine

kavrulmuş badem ekleyerek servis yapın.

yesilay.org.tr

83

YEŞiLAY

TEMMUZ 2015