

Her gün iki bardak süt
içelim. Birkaç dilim peynir
ve bir kase yoğurt yemeye
gayret gösterelim.
Süt kalsiyum, fosfor, potasyum, çinko
gibi minerallerin yanında A, B, D, E,
K vitaminleri içerir. Özellikle vitamin
D, vücudumuzun hastalıklara karşı
direncini arttırır. Grip, faranjit, bronşit
gibi hastalıklara daha az yakalanırız.
Ne kadar tüketelim?
Vücudumuzu güçlendirir
Beynimizin gelişmesi ve verimli
çalışması için süt temel gıdalarımızdan
biridir. Problem çözme, hafızada
tutma, soyut düşünme ve bir konuya
odaklanma becerilerimizi artırır.
Beynimiz, süt sayesinde
daha verimli
Süt ve sütün farklı şekillerde
mayalandırılmasıyla elde edilen peynir,
kefir, yoğurt sindirim sistemimize
faydalıdır. Midemiz ve bağırsaklarımızın
çalışmasını düzenler.
Sindirim sistemimiz
rahat çalışır
5
Mavi Kırlangıç - Aralık