

Kafkas Dağlarından Anadolu’ya gelmiştir
Bilinen en eski ve en yararlı içeceğimizdir
Süt desem süt değil ama sütten elde edilir
Yoğurt desem yoğurt değil ancak kardeşi olabilir
Cevabı bilmiş olmalısınız: Kefir!
Sütün leziz ve yararlı şekli: Kefir
Kefirin ana malzemesi süttür. İnek,
keçi, koyun gibi hayvanların sütleri
kullanılabilir. Bu sütler belli oranlarda
karıştırılabilir.
Sütü kaynatıp belli bir dereceye kadar
soğuturuz. Ardından içine kefir mayası
ekleriz.
Belli bir süre mayalanmaya bırakırız.
Sıcak havalarda 12, soğuk havalarda
18 saatte kefirimiz hazır olur. Özel
mayamız yoksa marketten aldığımız
kefirden bir miktar sütümüze ekleriz.
Bu şekilde de kefirimiz mayalanır.
KAFKAS DAĞLARINDAN
ANADOLU YA
HEM DOĞAL HEM LEZİZ
ı
16
Mavi Kırlangıç - Aralık