Background Image
Previous Page  18 / 36 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 18 / 36 Next Page
Page Background

Kafkas Dağlarından Anadolu’ya gelmiştir

Bilinen en eski ve en yararlı içeceğimizdir

Süt desem süt değil ama sütten elde edilir

Yoğurt desem yoğurt değil ancak kardeşi olabilir

Cevabı bilmiş olmalısınız: Kefir!

Sütün leziz ve yararlı şekli: Kefir

Kefirin ana malzemesi süttür. İnek,

keçi, koyun gibi hayvanların sütleri

kullanılabilir. Bu sütler belli oranlarda

karıştırılabilir.

Sütü kaynatıp belli bir dereceye kadar

soğuturuz. Ardından içine kefir mayası

ekleriz.

Belli bir süre mayalanmaya bırakırız.

Sıcak havalarda 12, soğuk havalarda

18 saatte kefirimiz hazır olur. Özel

mayamız yoksa marketten aldığımız

kefirden bir miktar sütümüze ekleriz.

Bu şekilde de kefirimiz mayalanır.

KAFKAS DAĞLARINDAN

ANADOLU YA

HEM DOĞAL HEM LEZİZ

ı

16

Mavi Kırlangıç - Aralık