

Sütgillerden kefir, yoğurttan daha
faydalı
Kefir ve yoğurt ikisi de aynı ailenin bireyleridir.
Her ikisi de protein, karbonhidrat, yağ, çeşitli
vitamin ve mineraller içerir.
Kefirin içerdiği yağ oranı daha yüksektir. Ayrıca
daha fazla yararlı mikroorganizma (Probiyotik)
içerir. Çünkü:
• Kefir mayası, hem ekmek mayası gibi yararlı
mantarlar hem de yoğurt mayası gibi yararlı
bakteriler içerir.
• Bu nedenle içerisinde çok daha fazla sayıda
yararlı maya ve bakteri vardır.
• Kefiri içtiğimizde bu yararlı
mikroorganizmaların çoğu canlı olarak
bağırsaklarımıza ulaşır.
• Burada çoğalarak, bağırsaklarımızdaki zararlı
mikroorganizmalarla savaşırlar.
• Ayrıca sindirimin ve emilimin sağlıklı
gerçekleşmesini sağlarlar.
• Tüm vücut sistemleri için yararlı etkilere
sahiptirler.
Sağlığımız için yararları
saymakla bitmiyor
• Boyunun uzamasını isteyen
çocuklar,
• Hastalıklara karşı güçlü olmak
isteyenler,
• Zihni açık olsun, beyni daha verimli
çalışsın isteyenler,
• Karnı daha uzun süre tok kalsın
isteyenler,
• Gece daha rahat bir uyku uyumak
isteyenler,
• Yorgunluklarını kolayca atmak
isteyenler…
Kefiri günlük beslenmelerine eklesin. Bu
liste uzayıp gidiyor. En güzeli siz kefir
içmeye başlayın. Yararlarını kendiniz
görün.
Meyvelerle tatlandırabilirsiniz
Kefirin tadı biraz ekşimsidir. Dilerseniz
sevdiğiniz meyveleri ekleyebilirsiniz.
Ne kadar tüketelim?
• Günde bir bardak kefir içmek yeterli
olacaktır. Fazlası daha yararlı olur
diye düşünmeyin.
• Alışmak için günde bir çay bardağı
içerek başlayabilirsiniz.
• Eğer iki yaşından küçük kardeşimiz
varsa onlara kefir içirmeyelim. Biraz
büyüsünler.
• Anne babamıza da günde iki bardak
kefir içmelerini önerebiliriz.
17
Mavi Kırlangıç - Aralık