Background Image
Previous Page  19 / 36 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 19 / 36 Next Page
Page Background

Sütgillerden kefir, yoğurttan daha

faydalı

Kefir ve yoğurt ikisi de aynı ailenin bireyleridir.

Her ikisi de protein, karbonhidrat, yağ, çeşitli

vitamin ve mineraller içerir.

Kefirin içerdiği yağ oranı daha yüksektir. Ayrıca

daha fazla yararlı mikroorganizma (Probiyotik)

içerir. Çünkü:

• Kefir mayası, hem ekmek mayası gibi yararlı

mantarlar hem de yoğurt mayası gibi yararlı

bakteriler içerir.

• Bu nedenle içerisinde çok daha fazla sayıda

yararlı maya ve bakteri vardır.

• Kefiri içtiğimizde bu yararlı

mikroorganizmaların çoğu canlı olarak

bağırsaklarımıza ulaşır.

• Burada çoğalarak, bağırsaklarımızdaki zararlı

mikroorganizmalarla savaşırlar.

• Ayrıca sindirimin ve emilimin sağlıklı

gerçekleşmesini sağlarlar.

• Tüm vücut sistemleri için yararlı etkilere

sahiptirler.

Sağlığımız için yararları

saymakla bitmiyor

• Boyunun uzamasını isteyen

çocuklar,

• Hastalıklara karşı güçlü olmak

isteyenler,

• Zihni açık olsun, beyni daha verimli

çalışsın isteyenler,

• Karnı daha uzun süre tok kalsın

isteyenler,

• Gece daha rahat bir uyku uyumak

isteyenler,

• Yorgunluklarını kolayca atmak

isteyenler…

Kefiri günlük beslenmelerine eklesin. Bu

liste uzayıp gidiyor. En güzeli siz kefir

içmeye başlayın. Yararlarını kendiniz

görün.

Meyvelerle tatlandırabilirsiniz

Kefirin tadı biraz ekşimsidir. Dilerseniz

sevdiğiniz meyveleri ekleyebilirsiniz.

Ne kadar tüketelim?

• Günde bir bardak kefir içmek yeterli

olacaktır. Fazlası daha yararlı olur

diye düşünmeyin.

• Alışmak için günde bir çay bardağı

içerek başlayabilirsiniz.

• Eğer iki yaşından küçük kardeşimiz

varsa onlara kefir içirmeyelim. Biraz

büyüsünler.

• Anne babamıza da günde iki bardak

kefir içmelerini önerebiliriz.

17

Mavi Kırlangıç - Aralık