Background Image
Previous Page  18 / 36 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 18 / 36 Next Page
Page Background

Kabukların arkasında çıtır çıtır lezzetler saklı.

Kuru yemişleri sevenler çok haklı.

Hem yemeye doyum olmuyor hem de çok yararlı.

Biraz da tatlandırmak gerek ağzımızı,

Tabağımıza kuru meyveler de koymalı.

Soframızda şenlik var, herkese duyurmalı.

KURU YEMİŞLER

KURU MEYVELER

FAYDALARINI BİLİR YİYENLER

Bir avuç kuru yemiş, faydaları saymakla bitmezmiş

• Fındık, ceviz, badem, leblebi, çam fıstığı, yer fıstığı, ay

çekirdeği, kabak çekirdeği… Ülkemizin bereketli topraklarında

yetişen çeşit çeşit kuru yemişlerimiz var.

• İçerdikleri vitamin, mineraller sayesinde bizi dinç ve zinde

tutarlar: Demir, kalsiyum, potasyum, B vitaminleri, çinko,

manganez, magnezyum, folik asit, Omega 3 gibi yağ asitleri…

• Kan yapımına katkıda bulunurlar.

• Beynimizin gelişmesine, hafızamızın güçlenmesine,

odaklanmaya katkıda bulunurlar.

• Kemiklerimizin ve dişlerimizin güçlenmesini sağlarlar.

16

Mavi Kırlangıç - Kasım