

Kabukların arkasında çıtır çıtır lezzetler saklı.
Kuru yemişleri sevenler çok haklı.
Hem yemeye doyum olmuyor hem de çok yararlı.
Biraz da tatlandırmak gerek ağzımızı,
Tabağımıza kuru meyveler de koymalı.
Soframızda şenlik var, herkese duyurmalı.
KURU YEMİŞLER
KURU MEYVELER
FAYDALARINI BİLİR YİYENLER
Bir avuç kuru yemiş, faydaları saymakla bitmezmiş
• Fındık, ceviz, badem, leblebi, çam fıstığı, yer fıstığı, ay
çekirdeği, kabak çekirdeği… Ülkemizin bereketli topraklarında
yetişen çeşit çeşit kuru yemişlerimiz var.
• İçerdikleri vitamin, mineraller sayesinde bizi dinç ve zinde
tutarlar: Demir, kalsiyum, potasyum, B vitaminleri, çinko,
manganez, magnezyum, folik asit, Omega 3 gibi yağ asitleri…
• Kan yapımına katkıda bulunurlar.
• Beynimizin gelişmesine, hafızamızın güçlenmesine,
odaklanmaya katkıda bulunurlar.
• Kemiklerimizin ve dişlerimizin güçlenmesini sağlarlar.
16
Mavi Kırlangıç - Kasım