Background Image
Previous Page  38 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 38 / 52 Next Page
Page Background

Üzümün anavatanı Anadolu, Ortadoğu ve

Kafkasya bölgesidir.

Salkım şeklinde doğada bulunan ve enerji

kaynağı olan üzüm hem taze hem de

kurutulmuş olarak tüketilebilir.

Üzümden; şıra, pekmez, reçel, sirke yapılır.

15 binin üzerinde çeşidi vardır. Anadolu’da

1200 çeşit üzüm vardır.

Türkiye dünyada en çok üzüm üreten

6. ülkedir.

Bir maden suyunun içine üzüm atarsanız,

üzümlerin yukarı aşağıya inip çıktığını

görürsünüz.

Bir kilogram üzüm besin değeri açısından

1150 litre süt, 390 gram et, 1,2 kilogram

patatese eşittir.

UZUM

1 kg

üzüm

1150 litre

süt

1,2 kg

patates

390 gr et

Mavi Kırlangıç - Temmuz

36