

Sonra bir
kabın içine
küp karpuzları
attım ve ezerek
karıştırdım.
İyice donduktan
sonra kaşıkla
dondurma
kuplarına
doldurdum.
Aynı kaba,
krema, süt ve
şekeri ilave ettim
ve karıştırdım.
Annem şeker iyice
eriyince karışımı saklama
kabına boşaltarak
buzdolabına dört saat
süreyle soğumaya bıraktı.
Bana karpuzlu
dondurma
yapımında yardım
ettiği için anneme
teşekkür ettim.
Ona karpuzun
faydalarını öğrenip,
sayacağıma söz
verdim. Neler
öğrenmişim,
bakalım mı?
Karpuzun yüzde 90’dan fazlası
su olduğu için, bizi yaz aylarında
serinletir ve vücudu nemlendirir.
A vitamini deposudur ve bu
yüzden gözlere iyi gelir.
Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
Kemiklerimizi sağlamlaştırır.
Afiyet
olsun
3
6
4
5