Background Image
Previous Page  68 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 68 / 84 Next Page
Page Background

Görüntüleri bile iştah açmaya yetiyor değil mi?

Mis gibi kokuları ortalığı sarmışken bu böreklere

hayır demek çok zor! Sofralarınızda birbirinden

lezzetli böreklere yer açın.

DUMANI ÜSTÜNDE!

GASTRONOMİ

HAZIRLAYAN: SIBEL ERDEM

FOTOĞRAFLAR: ERKIN ÖN

ETLİ MANTARLI BÖREK

21 adet

500gramkuşbaşı et (zar şeklinde doğranmış)

400grammantar

1 adet soğan

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı kurutulmuş domates

28 adet baklavalık yufka

Tuz, karabiber

Yufkaları ıslatmak için: 200gramtereyağı

ETİ

bir tencereye alın ve kendi suyunu salıp çekene

kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine yemeklik doğ-

ranmış soğan ve sıvıyağ ekleyip kavurmaya devam

edin. Zarları soyulup doğranmışmantarı ilave edip,

suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Kurutulmuş

domates, tuz ve karabiber katıp, tencereyi ocaktan

alın ve soğumaya bırakın. Yufkaları ıslatmak için

tereyağını eritin ve 4 adet baklavalık yufkanın her

katını yağlayarak üst üste dizin. Yağlanmış yufkaları

enlemesine 3 parça olacak şekilde kesin. Kısa

kenarın uç kısmına iç harçtan koyup, sigara böreği

şeklinde sarın ve 3 adet börek elde edin. Kalan

yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp (toplam21 adet

börek olacak) tepsiye dizin. Üzerlerine fırça yardı-

mıyla eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 170

derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

yesilay.org.tr

68

YEŞiLAY

KASIM 2016

KÜLTÜR