Görüntüleri bile iştah açmaya yetiyor değil mi?
Mis gibi kokuları ortalığı sarmışken bu böreklere
hayır demek çok zor! Sofralarınızda birbirinden
lezzetli böreklere yer açın.
DUMANI ÜSTÜNDE!
GASTRONOMİ
HAZIRLAYAN: SIBEL ERDEM
FOTOĞRAFLAR: ERKIN ÖN
ETLİ MANTARLI BÖREK
21 adet
●
500gramkuşbaşı et (zar şeklinde doğranmış)
●
400grammantar
●
1 adet soğan
●
2 çorba kaşığı sıvıyağ
●
1 su bardağı kurutulmuş domates
●
28 adet baklavalık yufka
●
Tuz, karabiber
●
Yufkaları ıslatmak için: 200gramtereyağı
ETİ
bir tencereye alın ve kendi suyunu salıp çekene
kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine yemeklik doğ-
ranmış soğan ve sıvıyağ ekleyip kavurmaya devam
edin. Zarları soyulup doğranmışmantarı ilave edip,
suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Kurutulmuş
domates, tuz ve karabiber katıp, tencereyi ocaktan
alın ve soğumaya bırakın. Yufkaları ıslatmak için
tereyağını eritin ve 4 adet baklavalık yufkanın her
katını yağlayarak üst üste dizin. Yağlanmış yufkaları
enlemesine 3 parça olacak şekilde kesin. Kısa
kenarın uç kısmına iç harçtan koyup, sigara böreği
şeklinde sarın ve 3 adet börek elde edin. Kalan
yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp (toplam21 adet
börek olacak) tepsiye dizin. Üzerlerine fırça yardı-
mıyla eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 170
derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
yesilay.org.tr
68
YEŞiLAY
•
KASIM 2016
KÜLTÜR