Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  71 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 71 / 84 Next Page
Page Background

71

PORTAKALLI KURABİYE

60 Adet

PORTAKALLARIN

kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. Unu düz

bir zemine eleyip, ortasını havuz gibi açın. Portakal kabuğu,

portakal suyu, toz şeker, yumurta sarısı, kabartma tozu ve

sıvı yağı ekleyip yoğurun. Damla çikolatayı ilave edip yeniden

yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde

yuvarlayın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzerleri pembeleşene

dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

l

2 adet portakal

l

4 ila dört buçuk su bardağı un

l

1 su bardağı toz şeker

l

1 adet yumurta sarısı

l

1 paket kabartma tozu

l

Yarım su bardağı sıvı yağ

l

1 su bardağı damla çikolata

PORTAKAL MARMELATLI RULO PASTA

8-10 kişilik

Portakal marmeladı için:

l

3 adet portakalın kabuğu

l

Yarım tatlı kaşığı tuz

l

1 adet dilimlenmiş portakal

l

2 adet portakalın suyu

l

3 su bardağı toz şeker

Pandispanya için:

l

1 paket pandispanya unu

l

2 çorba kaşığı toz şeker

l

7-8 çorba kaşığı su

l

1 tatlı kaşığı pudraşekeri

l

1 paket vanilyalı puding

l

Üç buçuk su bardağı+2 kahve fincanı süt

l

150 gram fındık

PORTAKAL

marmeladı için portakal kabuklarını tencereye alıp

üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyin. Kapağını kapatıp, bir

gece dinlendirin. Suyunu süzüp, yıkayın. Yeniden su ekleyip,

bir taşım kaynatın. Tekrar suyunu süzüp, dilimlenmiş

portakal, portakal suyu ve toz şekerle birlikte kısık ateşte

kaynatın. Blender'dan geçirip, bir taşım daha kaynatın.

Pandispanya için pandispanya unu, 1 çorba kaşığı toz şeker

ve suyu, mikserde önce düşük devirde sonra yüksek

devirde 7-8 dakika çırpın. Hamuru yağlı kağıtla kaplanmış

küçük bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece

fırında pembeleşene dek, yaklaşık 7-8 dakika pişirin.

Büyükçe bir havlunun üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine

pudra şekeri serpip, pişen pandispanyayı üzerine yerleştirin.

Pişmiş kağıdı çıkarıp, diğer yağlı kağıtla birlikte rulo yapın

ve soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı açıp, yağlı

kağıdı çıkarın. Üzerine portakal marmeladı sürün. Tekrar rulo

yapın. Pudingi sütle pişirip, rulonun üzerine sürün. Fındığı

toz şekerle birlikte blender'dan geçirip pastanın üzerine ve

kenarlarına serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.

yesilay.org.tr

YEŞiLAY

MART 2016