71
PORTAKALLI KURABİYE
60 Adet
PORTAKALLARIN
kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. Unu düz
bir zemine eleyip, ortasını havuz gibi açın. Portakal kabuğu,
portakal suyu, toz şeker, yumurta sarısı, kabartma tozu ve
sıvı yağı ekleyip yoğurun. Damla çikolatayı ilave edip yeniden
yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde
yuvarlayın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzerleri pembeleşene
dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
l
2 adet portakal
l
4 ila dört buçuk su bardağı un
l
1 su bardağı toz şeker
l
1 adet yumurta sarısı
l
1 paket kabartma tozu
l
Yarım su bardağı sıvı yağ
l
1 su bardağı damla çikolata
PORTAKAL MARMELATLI RULO PASTA
8-10 kişilik
Portakal marmeladı için:
l
3 adet portakalın kabuğu
l
Yarım tatlı kaşığı tuz
l
1 adet dilimlenmiş portakal
l
2 adet portakalın suyu
l
3 su bardağı toz şeker
Pandispanya için:
l
1 paket pandispanya unu
l
2 çorba kaşığı toz şeker
l
7-8 çorba kaşığı su
l
1 tatlı kaşığı pudraşekeri
l
1 paket vanilyalı puding
l
Üç buçuk su bardağı+2 kahve fincanı süt
l
150 gram fındık
PORTAKAL
marmeladı için portakal kabuklarını tencereye alıp
üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyin. Kapağını kapatıp, bir
gece dinlendirin. Suyunu süzüp, yıkayın. Yeniden su ekleyip,
bir taşım kaynatın. Tekrar suyunu süzüp, dilimlenmiş
portakal, portakal suyu ve toz şekerle birlikte kısık ateşte
kaynatın. Blender'dan geçirip, bir taşım daha kaynatın.
Pandispanya için pandispanya unu, 1 çorba kaşığı toz şeker
ve suyu, mikserde önce düşük devirde sonra yüksek
devirde 7-8 dakika çırpın. Hamuru yağlı kağıtla kaplanmış
küçük bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece
fırında pembeleşene dek, yaklaşık 7-8 dakika pişirin.
Büyükçe bir havlunun üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine
pudra şekeri serpip, pişen pandispanyayı üzerine yerleştirin.
Pişmiş kağıdı çıkarıp, diğer yağlı kağıtla birlikte rulo yapın
ve soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı açıp, yağlı
kağıdı çıkarın. Üzerine portakal marmeladı sürün. Tekrar rulo
yapın. Pudingi sütle pişirip, rulonun üzerine sürün. Fındığı
toz şekerle birlikte blender'dan geçirip pastanın üzerine ve
kenarlarına serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.
yesilay.org.tr
YEŞiLAY
•
MART 2016