Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

10 dilim

l

3 adet yumurta+1 adet yumurtanın akı

l

1 su bardağı un

l

1 su bardağından 1 çorba kaşığı eksik toz şeker

l

Yarım çorba kaşığı kabartma tozu

l

Yarım su bardağı portakal suyu

l

4 çorba kaşığı sıvı yağ

l

1 paket vanilya

l

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

Sos için:

l

1 paket (80 gram) bitter çikolata

l

Yarım su bardağı krema

l

Yarım çorba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu

YUMURTALARIN akını ve sarısını ayırın. Ayrı bir yerde un,

toz şeker ve kabartma tozunu karıştırın. Yumurta sarısı,

portakal suyu, sıvı yağ, vanilya ve portakal kabuğu

ekleyip, karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla, kar

haline gelene dek çırpın. Daha sonrametal bir kaşıkla

yavaşça unlu karışıma ekleyin. Hamuru, yağlanmış

ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170

derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kalıbı ters çevirip,

keki bu şekilde soğutun. Sos için çikolatayı benmari

usulü eritin. Krema ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp,

portakal kabuğu ekleyin. Sosu kekin üzerine gezdirin.

Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.

PORTAKALLI SÜNGER KEK

yesilay.org.tr

73

YEŞiLAY

MART 2016