Baharmevsimini taptaze
otlarla hazırlanmış,
birbirinden lezzetli ve renkli
salatalarla karşılamaya ne
dersiniz?Davet sofralarınızı
ve çay saatlerinizi farklı
kılacak salata tariflerini sizin
için bir araya getirdik.
HEM RENKLİ
HEM LEZZETLİ
GASTRONOMİ
TULUM PEYNİRLİ
SEMİZOTU SALATASI
(4 kişilik)
●
1 demet semizotu
●
100gramtulumpeyniri
●
1 çay bardağı ceviz içi
●
4-5 adet kiraz domates
●
4 çorba kaşığı zeytinyağı
●
Yarım limon
●
1 çay kaşığı tuz
Semizotunun
yapraklı
kısımlarını temizleyip iyice
yıkayın. İrice kıyın veya
elinizle parçalayıp salata
tabağına alın. Üzerine
ufalanmış tulumpeyniri,
irice parçalanmış ceviz ve
ikiye bölünmüş domates
serpiştirin. Zeytinyağı ve
limon suyu gezdirip tuzunu
ayarlayarak servise sunun.
yesilay.org.tr
72
YEŞiLAY
•
MART 2017
KÜLTÜR