Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  35 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 35 / 84 Next Page
Page Background

lifli, bitkisel protein içeren bir kurubaklagildir ve içeriğinde

bulunan demirin emilimi düşüktür. Bol C vitamini içeren li-

mon suyu ile beraber tüketildiğinde demir emilimi artar.

Balık ve Sarımsak:

Balık yağı kolesterolü düşürür. Sarım-

sak ise kalp sağlığını korur. İkisi bir araya gelince, enfeksiyon-

lara karşı dirençli bir etki oluşturur.

Siyah Üzüm ve Yaban Mersini:

Bu iki antioksidan meyve

bir araya gelince, ayrı ayrı tüketilmesinden daha fazla güçlü

bir antioksidan oluşmasına sebep olur. Kanser hücreleri ile

savaşıp cilde iyi gelen ikili, kişinin kendisini daha enerjik ve

tazelenmiş hissetmesine yardımcı olur.

Fındık, Fıstık, Badem ve Az Yağlı Anne Keki:

Fındık ve fıs-

tık bizim için çok değerli olan doymamış yağ asitleri içerir. Bu

değerli yağlar kötü kolesterolü düşürür. Bu lezzetli ikili kar-

bonhidratların emilimini azaltır ve kan şekerini düşürüp den-

geyi sağlar.

Yulaf, Kepek ve Kendi Şekeriyle Yapılmış Ev Reçeli:

Özel-

likle tatlı krizine engel olamayan ya da özel günlerde tatlı

isteğini gidermek isteyen hanımlara güzel bir tüyo. Bu ikili

kolesterolü düşürerek tatlı isteğini bastıran sağlıklı bir seçe-

nektir.

Ispanak ve Yeşilbiber:

Ispanakta bulunan demir molekü-

lü, bilindiği gibi hemoglobinin yapısına katılan çok önemli bir

maddedir ve eksikliğinde kansızlık gelişir. Yeşilbiber ile bera-

ber tüketildiğinde ise, ince bağırsakta emilimi artarak vücut-

ta daha yararlı hale gelir.

Biftek ve Havuç:

Havuç A vitamini açısından zengin bir

sebzedir ve bir proteinle beraber tüketildiğinde emilimi daha

yüksek miktarlara çıktığı için faydası da artar.

Yeşil Çay ve Taze Limon:

Yeşil çay antioksidan bir bitki ça-

yıdır ve C vitamini içeren taze limon ile beraber tüketildiğinde

antioksidan gücü 13 kat fazlalaşır.

Portakal Suyu ve Yulaf Ezmesi:

Her ikisi de kalp krizini

önlemeye ve damar tıkanıklığını gidermeye yardımcı olurken,

bir arada tüketildiğinde bu etki iki katına çıkar.

Sert Kabuklu Yemişler ve Kurutulmuş Meyveler:

Protein

açısından güçlü olan yiyecekler, birlikte tüketildiğinde sindi-

rimi kolaylaştırır, kabızlığı önler.

yesilay.org.tr

35

YEŞiLAY

OCAK 2017

!