TEMMUZ 2017 75
ÇİLEK SOSLU GATO
(3 adet)
Pand spanya ç n:
●
3 adet yumurta
●
2 kahve f ncanı toz eker
●
3 kahve f ncanı un
●
1 paket van lya, 1 adet l mon
P ş rme kağıdını yağlamak ç n:
●
1 çorba ka ığı tereyağı
GÜL ŞERBETİ
(10 k ş l k)
●
125 gram şerbetl k gül yaprağı
(kırmızı ve kokulu)
●
1 su bardağı toz şeker
●
5 su bardağı su
●
1 adet l monun suyu
Öncel kle pand spanya ç n der n b r kapta yumurta ve toz şeker boza
kıvamına gelene kadar çırpın. Elenm ş un-van lyayla rendelenm ş
l mon kabuğunu lave ed p karıştırın. P ş rme kağıdı ser lm ş ve
tereyağıyla yağlanmış fırın teps s ne, her tarafına eş t gelecek şek lde
karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzer haf f
pembeleşene kadar p ş r n. B r kartondan 8x8 cmolacak şek lde kare
kes n. P şen ve soğuyan pand spanyadan bu kartonun büyüklüğünde
12 adet kare kes n. Krema ç n süt ve toz şeker b r tencereye alın.
İç ne un, n şasta ve kremayı katıp koyu b r kıvam alana kadar sürekl
karıştırarak p ş r n. Tencerey ocaktan alın ve tereyağını lave ed p
karıştırarak soğutun. Kest ğ n z pand spanya parçalarını dörderl
gruplar olacak şek lde ayırın. Dört adet pand spanya parçasının
arasına hazırladığınız kremadan sürerek üst üste koyun. Kalan d ğer
dörderl k grubu da aynı şek lde hazırlayın. Toplam 3 adet gato pasta
elde ed n ve donması ç n buzdolabında 2 saat beklet n. Ç lekl sos
ç n ayıklanmış yarımkg ç leğ toz şekerle b rl kte robottan geç r n.
İç ne küp şekl nde doğranmış 5 adet ç leğ ekley p karıştırın. Pastanın
üzer ne bu sostan gezd r n ve serv s yapın.
Der n b r tencereye aldığınız gül yaprağı ve toz şeker karıştırın. Gül
yaprakları tamamen ufalanıp dağılıncaya kadar parmaklarınızla ez p
yoğurun. Su ve l mon suyu katıp şeker er y nceye dek karıştırın ve
6 saat beklet n. Daha sonra buzdolabında 4-5 saat beklet n ve serv s
yapmadan önce şurubu b r tülbentten geç r n.
Krema ç n:
●
1 l tre süt
●
1 su bardağı toz eker
●
1 çay bardağı un
●
2 tatlı ka ığı buğday n astası
●
1 kutu (200 ml) krema
●
1 tatlı ka ığı tereyağı
Ç lekl sos ç n:
●
Yarım kg + 5 adet ç lek
●
1 kahve f ncanı toz eker