Background Image
Previous Page  75 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 75 / 84 Next Page
Page Background

TEMMUZ 2017 75

ÇİLEK SOSLU GATO

(3 adet)

Pand spanya ç n:

3 adet yumurta

2 kahve f ncanı toz eker

3 kahve f ncanı un

1 paket van lya, 1 adet l mon

P ş rme kağıdını yağlamak ç n:

1 çorba ka ığı tereyağı

GÜL ŞERBETİ

(10 k ş l k)

125 gram şerbetl k gül yaprağı

(kırmızı ve kokulu)

1 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

1 adet l monun suyu

Öncel kle pand spanya ç n der n b r kapta yumurta ve toz şeker boza

kıvamına gelene kadar çırpın. Elenm ş un-van lyayla rendelenm ş

l mon kabuğunu lave ed p karıştırın. P ş rme kağıdı ser lm ş ve

tereyağıyla yağlanmış fırın teps s ne, her tarafına eş t gelecek şek lde

karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzer haf f

pembeleşene kadar p ş r n. B r kartondan 8x8 cmolacak şek lde kare

kes n. P şen ve soğuyan pand spanyadan bu kartonun büyüklüğünde

12 adet kare kes n. Krema ç n süt ve toz şeker b r tencereye alın.

İç ne un, n şasta ve kremayı katıp koyu b r kıvam alana kadar sürekl

karıştırarak p ş r n. Tencerey ocaktan alın ve tereyağını lave ed p

karıştırarak soğutun. Kest ğ n z pand spanya parçalarını dörderl

gruplar olacak şek lde ayırın. Dört adet pand spanya parçasının

arasına hazırladığınız kremadan sürerek üst üste koyun. Kalan d ğer

dörderl k grubu da aynı şek lde hazırlayın. Toplam 3 adet gato pasta

elde ed n ve donması ç n buzdolabında 2 saat beklet n. Ç lekl sos

ç n ayıklanmış yarımkg ç leğ toz şekerle b rl kte robottan geç r n.

İç ne küp şekl nde doğranmış 5 adet ç leğ ekley p karıştırın. Pastanın

üzer ne bu sostan gezd r n ve serv s yapın.

Der n b r tencereye aldığınız gül yaprağı ve toz şeker karıştırın. Gül

yaprakları tamamen ufalanıp dağılıncaya kadar parmaklarınızla ez p

yoğurun. Su ve l mon suyu katıp şeker er y nceye dek karıştırın ve

6 saat beklet n. Daha sonra buzdolabında 4-5 saat beklet n ve serv s

yapmadan önce şurubu b r tülbentten geç r n.

Krema ç n:

1 l tre süt

1 su bardağı toz eker

1 çay bardağı un

2 tatlı ka ığı buğday n astası

1 kutu (200 ml) krema

1 tatlı ka ığı tereyağı

Ç lekl sos ç n:

Yarım kg + 5 adet ç lek

1 kahve f ncanı toz eker