kültür
Yeşilay
76
ZENCEFİLLİ, KARANFİLLİ LİMONATA
(8 k ş l k)
●
10 adet l mon
●
2 adet l me
●
10 çorba ka ığı toz eker
●
2 çorba ka ığı rendelenm zencef l
●
6 adet karanf l
●
8 su bardağı soğuk su
Süslemek ç n:
●
1 adet l mon
●
1 adet l me
●
2 dal nane
TRIFFLE
(6 k ş l k)
●
11 adet ked d l b sküv
●
1 paket ç lekl jöle
●
Sarı pud ng (custard)
●
Yarım kg ç lek
●
1 paket toz krem ant
Sarı pud ng ç n:
●
3 su bardağı süt
●
İk buçuk kahve f ncanı krema
●
1 paket van lya veya 1 adet
çubuk van lya
●
4 adet yumurtanın sarısı
●
2 çorba ka ığı toz eker
●
2 tatlı ka ığı mısır unu
Üzer ç n:
●
F le badem veya
rendelenm b tter ç kolata
L me ve l monları rendeley p sularını sıkın. Daha sonra
rendelenm ş kabukları ve sularını b rl kte b r kavanoza alın.
Üzer ne toz şeker, zencef l ve karanf l koyup b r gece buzdolabında
beklet n. Ertes gün süzüp b r sürah ye alın. Üzer ne soğuk su, nane
yaprakları, l mon ve l me d l mler ekleyerek serv s yapın.
Sarı pud ng ç n süt, krema ve van lyayı tencereye alıp kısık ateşte
ısıtın. Ayrı b r yerde yumurta sarısı, toz şeker ve mısır ununu çırpın.
Sürekl karıştırarak sıcak sütü lave ed n. Ocağa oturtupmuhalleb
kıvamı alana dek yavaş yavaş karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya
bırakın. Büyük boy, yuvarlak camb r kaba k kat olacak şek lde
ked d l b sküv yerleşt r n. Ayrı b r yerde jöley paket n üzer ndek
tar fe göre hazırlayın. B sküv ler n üzer ne döküp buzdolabına
yerleşt r n ve donana dek d nlend r n. Buzdolabından alıp üzer ne
hazırladığınız sarı pud ng yayın. Yen den buzdolabına alıp 30
dak ka d nlend r n. Daha sonra d l mlenm ş ç lekler yerleşt r n.
Krem şant y paket n üzer ndek tar fe göre hazırlayıp serv s edene
dek buzdolabında beklet n. Arzuya göre kuplara koyun. Üzer ne f le
badem veya rendelenm ş ç kolata serp p serv s yapın.