Background Image
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

ZENCEFİLLİ, KARANFİLLİ LİMONATA

(8 k ş l k)

10 adet l mon

2 adet l me

10 çorba ka ığı toz eker

2 çorba ka ığı rendelenm zencef l

6 adet karanf l

8 su bardağı soğuk su

Süslemek ç n:

1 adet l mon

1 adet l me

2 dal nane

TRIFFLE

(6 k ş l k)

11 adet ked d l b sküv

1 paket ç lekl jöle

Sarı pud ng (custard)

Yarım kg ç lek

1 paket toz krem ant

Sarı pud ng ç n:

3 su bardağı süt

İk buçuk kahve f ncanı krema

1 paket van lya veya 1 adet

çubuk van lya

4 adet yumurtanın sarısı

2 çorba ka ığı toz eker

2 tatlı ka ığı mısır unu

Üzer ç n:

F le badem veya

rendelenm b tter ç kolata

L me ve l monları rendeley p sularını sıkın. Daha sonra

rendelenm ş kabukları ve sularını b rl kte b r kavanoza alın.

Üzer ne toz şeker, zencef l ve karanf l koyup b r gece buzdolabında

beklet n. Ertes gün süzüp b r sürah ye alın. Üzer ne soğuk su, nane

yaprakları, l mon ve l me d l mler ekleyerek serv s yapın.

Sarı pud ng ç n süt, krema ve van lyayı tencereye alıp kısık ateşte

ısıtın. Ayrı b r yerde yumurta sarısı, toz şeker ve mısır ununu çırpın.

Sürekl karıştırarak sıcak sütü lave ed n. Ocağa oturtupmuhalleb

kıvamı alana dek yavaş yavaş karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya

bırakın. Büyük boy, yuvarlak camb r kaba k kat olacak şek lde

ked d l b sküv yerleşt r n. Ayrı b r yerde jöley paket n üzer ndek

tar fe göre hazırlayın. B sküv ler n üzer ne döküp buzdolabına

yerleşt r n ve donana dek d nlend r n. Buzdolabından alıp üzer ne

hazırladığınız sarı pud ng yayın. Yen den buzdolabına alıp 30

dak ka d nlend r n. Daha sonra d l mlenm ş ç lekler yerleşt r n.

Krem şant y paket n üzer ndek tar fe göre hazırlayıp serv s edene

dek buzdolabında beklet n. Arzuya göre kuplara koyun. Üzer ne f le

badem veya rendelenm ş ç kolata serp p serv s yapın.