Background Image
Previous Page  71 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 71 / 84 Next Page
Page Background

4 kişilik

l

1 kg çalı fasulye

l

1 adet soğan

l

3-4 diş sarımsak

l

4 çorba kaşığı zeytinyağı

l

3 adet orta boy domates

l

2 adet kesmeşeker, tuz

l

Bir buçuk su bardağı su

ÇALI

fasulyesini yıkadıktan sonra bir bıçak yardımıyla kenarları

da dahil olmak üzere temizleyin. Daha sonra ortadan ikiye

kesin. Diğer yanda yemeklik doğranmış soğan ve ayıklanmış

sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Kabukları soyulmuş ve

küp doğranmış domatesi ilave edip, 1-2 dakika daha çevirin.

Kesmeşeker, tuz ve çalı fasulyesini ekleyip, karıştırın. Suyunu

katın ve önce orta, daha sonra kısık ateşte fasulye yumuşa-

yana kadar pişirin. Servis tabağına alın ve soğuk olarak servis

yapın.

6-8 kişilik

l

Bir buçuk kg barbunya

l

Yeteri kadar su

l

1 adet büyük boy soğan

l

2 çay bardağı zeytinyağı

l

3 adet orta boy havuç

l

1 çorba kaşığı domates salçası

l

2 adet kesmeşeker

l

4 diş sarımsak

l

1 adet sivri biber

l

Tuz

BARBUNYAYI

temizleyip bir tencereye alın. Üzerini geçecek

kadar su koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan 2

dakika sonra altını kapatın ve üzerine 1 su bardağı soğuk

su katıp kapağını kapatın (bu işlem barbunyanın gazını

giderecektir).

Bir başka tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytin-

yağında kavurun. Üzerine halka doğranmış havucu koyun.

Birkaç dakika sonra salçayı ekleyin ve karıştırarak kavurun.

Tencereye suyu süzülmüş barbunya, şeker, kıyılmış sarım-

sak, 1 adet bütün sivri biber ve tuz katın. Üzerini 3-4 par-

mak geçecek kadar sıcak su ilave edin ve yüksek ateşteki

ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe

alın. Azalırsa su ekleyerek (piştiğinde üzerinde 2 parmak su

kalmalı) barbunya yumuşayana kadar pişirin. Soğuk ya da

ılık olarak servis yapın.

ZEYTİNYAĞLI ÇALI

FASULYE

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

yesilay.org.tr

71

YEŞiLAY

HAZİRAN 2016