GASTRONOMİ
6 kişilik
l
6 adet enginar
l
12 adet arpacık soğan veya 3
adet orta boy soğan
l
1 kahve fincanı zeytinyağı
l
3-4 diş sarımsak
l
Yarım limonun suyu, 1 tatlı
kaşığı un
l
2 çorba kaşığı toz şeker
l
2 su bardağı su, tuz
Fava için:
l
1 su bardağı kuru bakla
l
Yeteri kadar su
l
2 adet soğan, 2 diş sarımsak
l
Yarım kahve fincanı
zeytinyağı
l
1 çorba kaşığı toz şeker
l
1 adet havuç, tuz
Süslemek için:
Kavrulmuş dolmalık fıstık ve
dereotu
ENGİNARLARI
geniş bir tence-
reye yerleştirin. Üzerine zeytin-
yağı, arpacık soğan veya dörde
bölünmüş soğan, sarımsak,
limon suyu, un, toz şeker ve su
koyun. Tuzunu ayarlayın ve kısık
ateşte suyunu çekene kadar pi-
şirip soğumaya bırakın. Fava için
kuru baklayı bir gece öncesin-
den ıslatın ve ertesi gün suyunu
süzüp, bir tencereye alın. Üzerini
geçecek kadar su ilave edin.
Dörde bölünmüş soğan, kıyılmış
sarımsak, zeytinyağı, toz şeker
ve tuz ilave edin. Kısık ateşte
suyunu çekene kadar pişirin ve
sıcakken blender’dan geçirin.
Havucu ince, uzun şeritler ha-
linde doğrayıp, haşlayın. Suyunu
süzün ve küçük cam kapların
içine çapraz olacak şekilde
koyun. Üzerine favayı paylaş-
tırın ve kalıpları buzdolabında
donmaları için 1 gece bekletin.
Servis yaparken enginarları
tabağa alın ve üzerine kalıptaki
favaları ters çevirip, çıkarın.
Dolmalık fıstık ve dereotu ile
süsleyip, servis yapın.
FAVALI ENGİNAR
yesilay.org.tr
72
YEŞiLAY
•
HAZİRAN 2016
YAŞAM