Background Image
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

GASTRONOMİ

6 kişilik

l

6 adet enginar

l

12 adet arpacık soğan veya 3

adet orta boy soğan

l

1 kahve fincanı zeytinyağı

l

3-4 diş sarımsak

l

Yarım limonun suyu, 1 tatlı

kaşığı un

l

2 çorba kaşığı toz şeker

l

2 su bardağı su, tuz

Fava için:

l

1 su bardağı kuru bakla

l

Yeteri kadar su

l

2 adet soğan, 2 diş sarımsak

l

Yarım kahve fincanı

zeytinyağı

l

1 çorba kaşığı toz şeker

l

1 adet havuç, tuz

Süslemek için:

Kavrulmuş dolmalık fıstık ve

dereotu

ENGİNARLARI

geniş bir tence-

reye yerleştirin. Üzerine zeytin-

yağı, arpacık soğan veya dörde

bölünmüş soğan, sarımsak,

limon suyu, un, toz şeker ve su

koyun. Tuzunu ayarlayın ve kısık

ateşte suyunu çekene kadar pi-

şirip soğumaya bırakın. Fava için

kuru baklayı bir gece öncesin-

den ıslatın ve ertesi gün suyunu

süzüp, bir tencereye alın. Üzerini

geçecek kadar su ilave edin.

Dörde bölünmüş soğan, kıyılmış

sarımsak, zeytinyağı, toz şeker

ve tuz ilave edin. Kısık ateşte

suyunu çekene kadar pişirin ve

sıcakken blender’dan geçirin.

Havucu ince, uzun şeritler ha-

linde doğrayıp, haşlayın. Suyunu

süzün ve küçük cam kapların

içine çapraz olacak şekilde

koyun. Üzerine favayı paylaş-

tırın ve kalıpları buzdolabında

donmaları için 1 gece bekletin.

Servis yaparken enginarları

tabağa alın ve üzerine kalıptaki

favaları ters çevirip, çıkarın.

Dolmalık fıstık ve dereotu ile

süsleyip, servis yapın.

FAVALI ENGİNAR

yesilay.org.tr

72

YEŞiLAY

HAZİRAN 2016

YAŞAM